Nakon bijega, potjere i pucnjave u Rijeci uhićen državljanin BiH

POLICIJA je rano jutros u središtu Rijeke uhitila državljanina BiH (35) koji na zahtjev prometne policije nije zaustavio osobni automobil fiat uno, nego je pokušao pobjeći, te je zapucao iz vatrenog oružja.

Policajci su zato također uporabili vatreno oružje i uhitili bjegunca, priopćila je danas primorsko-goranska Policijska uprava.

Bjegunac, za kojega je utvrđeno da nije nastanjen u Hrvatskoj te da je u kriminalističko-operativnim evidencijama, ranjen je u koljeno i zadržan je u riječkome KBC-u.

Riječ je o osobi kojoj je izrečeno nekoliko valjanih zaštitnih mjera udaljavanja i protjerivanja s hrvatskog teritorija zbog kažnjivih djela vezanih uz imovinu, krađa osobnih automobila, krivotvorenja dokumenata i teških provalnih krađa u stanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potjera za njim počela je u 1,50 sati u Ulici Riva Boduli jer na zahtjev prometne policije, koja je nadzirala alkoholiziranost vozača, nije zaustavio vozilo kojim je upravljao. Vožnju je nastavio do raskrižja Krešimirove i Tesline ulice, gdje je izišao iz automobila i počeo trčati prema bolničkim zgradama.

Slijedili su ga policajci na koje je u Cambierijevoj ulici ispalio dva hica.

Policajci su u samoobrani ispalili jedan hitac prema bjeguncu, koji je ranjen i uhićen nakon što je izišao iz bolničkoga kruga u Krešimirovoj ulici.

Istragom je utvrđeno da je 35-godišnji državljanin BiH bio u automobilu ukradenom na području istarske Policijske uprave na kojemu nisu bile odgovarajuće registarske oznake.

Suradnjom riječkoga Županijskog suda i Županijskoga državnog odvjetništva utvrđena je osnovana sumnja da bi državljanin BiH počinio kažnjiva djela teškog ubojstva u pokušaju, krađu i krivotvorenje dokumenata. Nakon medicinske obrade dogovorit će se kad će se protiv njega podnijeti kaznena prijava i privesti u Istražni centar riječkoga Županijskog suda, ističe u priopćenju primorsko-goranska Policijska uprava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara