Nakon Indexova članka Strmotić povukao kandidaturu

NAKON što je Index.hr jedini objavio da je Josip Strmotić, kojeg je Vlada RH prošlog tjedna predložila za novog pravobranitelja za djecu svojevremeno bio na udaru Sindikata policije, koji je tvrdio da je Strmotić šikanirao i maltretirao policajce, Strmotić je povukao kandidaturu.

Ni 24 sata nakon objave članka na Indexu o Strmotićevim "grijesima iz prošlosti", iz Vladina ureda za odnose s javnošću u šturom je priopćenju objavljeno kako Strmotić povlači kandidaturu "iz osobnih razloga".

Podsjetimo, Sindikat policije Hrvatske optužio je Strmotića da je policajce, koji su prema njhovom mišljenju neopravdano suspendirani, maltretirao i zlostavljao prilikom ispitivanja.

U ožujku prošle godine Vlastimir Kihalić je u Petrinji ubio suprugu i njene dvije prijateljice. Nakon toga su, zbog propusta u obavljanju službe, suspendirana i ispitivana tri policajca iz tamošnje policijske postaje, iako nisu taj dan mogli biti na svim mjestima zločina, jer su samo tri policajca bili u službi na području cijelog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci Strmotiću zamjeraju da je njihove kolege, koji su prije toga dva dana neprekidno radili, podvrgnuo ponižavajućem ispitivanju, te im odbio dati vodu i hranu.

Sindikat policije je želio podnijeti kaznenu prijavu protiv Strmotića zbog protupravnog oduzimanja slobode policijskim službenicima, zlostavljanja u obavljanju službe i povrede prava na rad, ali do prijave nije došlo jer su ispitivani policajci odustali u strahu od gubljenja posla.

Z.A., N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara