Nakon Indexovog članka Ivo Peko razriješen dužnosti

NAKON što je Index.hr u nedjelju, dva dana prije svih ostalih medija, objavio da je Ivo Peko, koji je pregazio djevojčicu i pobjegao, imenovan članom Savjeta za sigurnost prometa na cestama, splitsko-dalmatinski župan Peronja Peku je danas razriješio dužnosti.

Iako je tek nedavno imenovan članom novoosnovanog Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama, HDZ-ov političar Ivo Peko, inače ravnatelj Županijske uprave za ceste Splitsko-dalmatinske županije, na današnjoj je sjednici Poglavarstva Splitsko-dalmatinske županije razriješen dužnosti.

Splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja izjavio je nakon sjednice kako razrješenje nema veze s pritiskom medija, već da je Peko smijenjen zbog proceduralnih grešaka pri imenovanju. 

Komentirajući za RTL Televiziju slučaj Peko, Peronja je naveo usporedbu posluživši se motivom iz Biblije  - "I Marija Magdalena se prije preobraćenja bavila onim poslom a kasnije je bila svetica. Jednom osuđen čovjek ne može zauvijek biti kriv" - zaključio je Peronja i dodao kako se i bivši ovisnici biraju u razne udruge iz tog područja kako bi pomogli, jer imaju više iskustva i mogu biti korisni.

Peko, koji će vjerojatno i dalje ostati na mjestu ravnatelja Županijske uprave za ceste, sjednicu je napustio bez riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u nedjelju navečer Index.hr objavio je da je Ivo Peko prije sedam godina automobilom pregazio 11-godišnju Andreju Pudar, nakon čega nije stao i pružio pomoć, nego je pobjegao.

Peko je pravomoćno osuđen odlukom splitskog Općinskog suda na godinu dana zatvora. No, nakon dvije odgode izvršenja zatvorske kazne, koje su Peki odobrena zbog navodnih zdravstvenih problema u obitelji, uslijedio je novi šok za obitelj Pudar.

Naime, pri samom kraju vršenja dužnosti predsjednika države nakon smrti Franje Tuđmana, Vlatko Pavletić je u siječnju 2000. pomilovao Ivu Peku i preinačio zatvorsku kaznu od godine dana u uvjetnu kaznu s rokom od tri godine kušnje, što znači da Peko nije odslužio niti jednog jedinog dana zatvora zbog gaženja djevojčice i bijega s mjesta nesreće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara