Nakon mafijaškog pokolja, Brod paraliziran strahom i šutnjom

PRIJE tri dana, u srijedu 9. lipnja, ispred kafića Millenium u samom centru Slavonskog Broda u 15:50 dogodilo se trostruko ubojstvo.

Desecima hitaca iz pištolja izmasakrirani su Goran Begić, te braća Dragan i Željko Prgomet. Slavonsko-brodski Internet portal SBonline.net navodi kako se radi o vlasnicima diskoteke Monaco, koja je izgorjela u požaru večer prije pucnjave.

SBonline piše kako su se trojica ubijenih od 11 sati svađali s Draganom Vukojevićem i Antunom Blaževićem. Večernji list javlja kako je Vukojević tjelohranitelj, a Blažević šogor bivšeg saborskog zastupnika, ugostitelja Ante Prkačina.

Kako je ovih dana javljala HINA, Ante Prkačin je tijekom dana također sjedio na terasi Milleniuma, te je četiri puta zvao policiju zbog spomenute svađe. Policija je došla i odvela braću Prgomet i Begića na obavijesni razgovor, tijekom kojeg je procijenjeno da nije bilo prijetnji ni s jedne strane, te da izmjena psovki nije dovoljan razlog za policijsku intervenciju.

Večernji list objavio je u četvrtak kako su se Begić i braća Prgomet nakon obavijesnog razgovora vratili u Millenium, te nastavili svađu s Vukojevićem i Blaževićem. SBonline piše kako su Begić i Prgometi navodno tražili izručenje čovjeka koji je zapalio njihovu diskoteku Monaco.

U 15:50 svađa je kulminirala, pri čemu su Vukojević i Blažević, navodno nakon fizičkog napada od strane braće Prgomet i Begića, hicima iz pištolja izrešetali svoje nenaoružane protivnike.

"Već pri dolasku u bolnicu Dragan Prgomet i Goran Begić bili su mrtvi, a Željko Prgomet je zbog teških ozljeda odmah operiran. Prva dvojica imali su svaki 8 do 10 teških prostrijelnih rana, a Ž. Prgometu su bila prostrijeljena prsa i glava" – izjavio je za Večernji list dr. Mirko Duspara, dežurni liječnik na Odjelu za reanimaciju i intenzivnu njegu u brodskoj Općoj bolnici

Ante Prkačin, koji se tog dana također nalazio na terasi kafića Millenium, otišao je s mjesta događaja prije pucnjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što sam zvao policiju da reagira, otišao sam iz Milleniuma i prilikom ulaska u hodnik svoje kuće čuo sam pucnjavu. Šogor Antun Blažević i Darko Vukojević dotrčali su i rekli da su bili napadnuti." – izjavio je Prkačin za Večernji list.

Trostruko ubojstvo šokiralo je građane Slavonskog Broda, koji su nakon pucnjave u centru grada proveli dan u sigurnosti svojih domova. Grad je u srijedu bio pod pojačanim policijskim nadzorom.

Događaj je za Index.hr komentirao Željko Klindžić, urednik portala SBonline.net.

"Radilo se o mafijaškom obračunu. Sve se zna, ali nitko ništa ne zna." – izjavio je Klindžić, pa dodao da je SBonline.net objavio sve informacije do kojih su došli. No, Klindžić je dodao kako postoji mogućnost da neke od objavljenih sadržaja uklone sa svojih stranica, ali nije želio pojasniti zbog čega. "Ovo je puno opasnija priča od Severine" – izjavio je Klindžić.

Pretpostavljamo da urednik razmišlja o uklanjanju tekstova na koje se u ovom članku pozivamo, ili komentare posjetitelja u kojima su u vrijeme pisanja ovog teksta najčešće spominjano ime Ante Prkačina.

Klindžićev komentar "Sve se zna a nitko ništa ne zna" jasno se odnosi na činjenicu da se u gradu dobro zna pozadina zločina. "Kralj droge" i "vođa mafijaškog klana" najčešće su spominjani epiteti na forumu SBonline.net-a, no iz straha za osobnu sigurnost nitko ništa ne želi reći, i stajati iza svoje izjave imenom i prezimenom.

Komentare građana Slavonskog Broda, kojih na SBonline.net-u ima nekoliko stotina, možete pročitati na ovoj adresi.

Neven Barković

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara