Nakon napada, Žagar završio s posjekotinom na glavi

Nakon napada, Žagar završio s posjekotinom na glavi
PREDSJEDNIK Hrvatskih narodnjaka Mislav Žagar (30) fizički je napadnut danas oko 10 sati pred ulazom u sjedište stranke u zgradi u Vlaškoj ulici, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Žagar je lakše ozlijeđen u napadu nepoznatog muškarca koji ga je udario palicom u glavu.

"Ozlijeđeni je prevezen u KB Merkur, gdje mu je s tri šava sašivena posjekotina na glavi", kazala je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama. Dodala je da je Žagar u napadu dobio i udarac u lakat, no da su liječnici ozljede okvalificirali kao lakše, pa je pušten na kućnu njegu.

"Ovo je poruka svim političarima koji žele biti čisti i moralni da prestanu pričati i ukazivati na nezakonitosti", kazao je Žagar Hini po izlasku iz bolnice, Dodao je kako je šokiran što je uslijed dana u središtu Zagreba napadnut, kako kaže, bejzbol palicom. Rekao je da napadača nikad prije nije vidio te da ne zna zbog čega je napadnut i tko bi mogao stajati iza toga.

Kazao je da u posljednje vrijeme nije primio nikakvu prijetnju, no da je po izlasku iz HNS-a, krajem veljače ove godine, bilo nekoliko anonimnih prijetnji koje je prijavio policiji. Zbog toga je, kako tvrdi, podignuta i kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja, a policija ga je i dva dana čuvala.

Prema opisu koji je policija prikupila, napadač nije bio maskiran, visok je oko 180 centimetara, bio je odjeven u plavu jaknu, a na glavi je imao kapu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je dojavu dobila telefonom od jedne stanarke zgrade u kojoj se dogodio napad i u kojoj je sjedište Žagarove stranke.

Motiv napada za sada nije poznat, a za nepoznatim napadačem se traga, kažu u policiji kojoj Žagar u posljednje vrijeme nije prijavio nikakve prijetnje.

Glasnogovornica zagrebačke policije potvrdila je da je Žagar u veljači prijavio da je na mobitel primio prijetnju nepoznatog muškarca koji još nije pronađen. 

Žagar je predsjednik Hrvatskih narodnjaka, političke stranke koju je krajem ožujka ove godine osnovalo 14 bivših članova zagrebačkog HNS-a. Do lipnja ove godine Žagar je bio i član zagrebačkog Gradskog poglavarstva, a bio je i predsjednik zagrebačkog HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara