Nakon predaje policiji, Michael Jackson odveden u zatvor

AMERIČKA glazbena superzvijezda Michael Jackson u četvrtak je privatnim zrakoplovom iz Las Vegasa doputovao u Kaliforniju i u zračnoj se luci predao policiji okruga Santa Barbara, objavio je tamošnji šerif Jim Anderson.

Jackson je potom u koloni vozila dovezen u grad i s lisicama na rukama sproveden u zatvor.

Protiv Jacksona je pokrenuta istraga zbog navodnog višestrukog seksualnog zlostavljanja djece. Policija je ovoga tjedna pretražila njegovo imanje Neverland tražeći dokaze za tu tvrdnju.

U srijedu je izdan nalog za Jacksonovo uhićenje, a jamčevina je već ranije određena na tri milijuna dolara. Okružni tužitelj je najavio da će uskoro i formalno podići optužnicu protiv Jacksona.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski slavnoj pop-zvijezdi pružena je prigoda da se preda i položi jamčevinu te da ne bude uhićen u Las Vegasu gdje je snimao video spot. Prava vojska novinara, reportera i snimatelja pratila je uhićenje Michaela Jacksona i njegov put od zrakoplovne luke Santa Barbara do zatvora.

Jackson se tereti za višestruko zlostavljanje djeteta za koje, ako bude osuđen, može dobiti od tri do osam godina zatvora po svakoj točki optužnice. Američki mediji tvrde da je Jacksona za napastvovanje optužio 12-godišnji dječak.

Ovaj se superstar se već 1994. suočio sa sličnom optužbom jednog 14-godišnjaka, ali je slučaj riješen izvansudskom nagodbom i isplaćenom višemilijunskom naknadom dječaku. Jackson je cijelo vrijeme tvrdio da je nedužan.

U televizijskom dokumentarcu prikazanom na postaji ABC početkom godine, Jackson je rekao da u svom krevetu spavao s mnogo djece, ali da se nikada radilo "ni o čemu seksualnom".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara