Nakon pucnjave u trgovačkom centru policija blokirala američku Tacomu

POLICIJA grada Tacome, u saveznoj državi Washington, uhitila je muškarca osumnjičenog za jučerašnju pucnjavu u trgovačkom centru Tacoma Mall.

Pucnjavu je izazvao 20-godišnji Dominick Maldonado koji je iz poluautomatske puške ispalio nekoliko metaka pri čemu je lakše ranjeno petero ljudi, dok je jedna osoba nakon pucnjave u Opću bolnicu Tacoma primljena u kritičnom stanju.

Prema izvješćima iz inače mirnog gradića, odmah nakon pucnjave Maldonado se zabarikadirao na jednom od trgovačkih odjela te je uzeo tri taoca. Ubrzo po izbijanju incidenta na mjesto događaja stigla je policija te američki SWAT timovi (specijalci) koji su blokirali nekoliko glavnih prometnica i sva raskrižja u blizini trgovačkog centra.

Na sreću uposlenika 20-godišnjak se nakon trosatnog pregovaranja odlučio mirno predati tako da u incidentu nije bilo više ranjenih. Prema izjavi lokalnog predstavnika policije, Maldonado je s puškom hodao po centru, i iz još uvijek neutvrđenog razloga, počeo nasumce pucati pri čemu je ispalio desetak metaka.

Pet je osoba pri tom lakše ozljeđeno, dok je jedna zadobila kritične ozljede, javlja CNN.

Jedan je muškarac nakon incidenta lokalnoj televiziji ispričao kako je u jednom trenutku, dok je u centru kupovao robu, začuo pucnjavu nakon čega se okrenuo i vidio muškarca koji se smije i nasumce puca iz puške.

Jedna je žena, djelatnica obližnje pekare, nakon incidenta ispričala da je po izbijanju pucnjave policija blokirala sve ulice i raskrižja u blizini centra, te da je čula kako ima ozljeđenih.

Dodala je da to mjesto inače živi mirnim životom.

Maldonado je ubrzo po uhićenju odveden pred istražnog suca Okružnog suda Pierce koji mu je po šest točaka optužbe koja ga tereti za napad vatrenim oružjem i tri točke za otmicu odredio zadržavanje u pritivoru uz jamčevinu od 450.000 dolara.

The Seattle Times u svom današnjem izdanju piše kako prema podacima iz sudskih spisa Maldonado ima višegodišnju kriminalnu prošlost.

Prvu puta se na sudu našao još 1998. godine, a od tada je osuđivan zbog krađe, provale, posjedovanja provalnog alata, te mu je zabranjeno posjedovanje vatrenog oružja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara