Nakon uhićenja Župljanina, policija traga za pomagačima

MUP SRBIJE nakon prekjučerašnjeg uhićenja Stojana Župljanina provodi akcije sa ciljem provjere osoba koje su Župljaninu pomagale u bijegu.

Beogradski "Blic" javlja da policija provjerava i ulogu Koviljka Lovrea, bivšeg predsjednika Izvršnog vijeća Vojvodine i ministra poljoprivrede u Vladi nekadašnje SRJ.

Lovre, inače redovan profesor Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu, prema neslužbenim informacijama, nalazi se na provjeri zbog sumnje da je bio jedan od ljudi Župljaninove mreže pomagača iz tzv. "novosadske veze".

"Blic" piše da je Lovre priveden prije tri dana nakon čega je krenula posljednja akcija hvatanja Župljanina koji je naposljetku i uhićen u Pančevu. U akciji uhićenja sudjelovali su pripadnici srpske i policije RS.

"Novosadsku vezu" su srpski MUP i sigurnosno-informativna agencija BIA počeli pratiti nakon što je bivša haška tužiteljica Carla del Ponte, , prošle jeseni ponovila tvrdnju da se Župljanin nalazi na području Novog Sada, apostrofirajući prigradska naselja Futog i Veternik.

Profesor Lovre pažnju policije i tajnih agenata je privukao nakon što je u više dnevnih novina, tijekom studenog prošle godine, objavljivao različite plaćene oglase "neobičnog sadržaja".

I.K.
Foto: Novi mediji HRT-a

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara