Nakon žestokih sukoba u Adenu proglašen policijski sat

Nakon žestokih sukoba u Adenu proglašen policijski sat

Foto: FAH

NOĆNI policijski sat proglašen je u Adenu, drugom gradu Jemena, nakon sukoba oružanih skupina, navodnih džihadista, u kojima je poginulo najmanje 17 osoba, objavljeno je dva dana pošto je arapska koalicija objavila prekid primirja koje nikad i nije zaživjelo.

Policijski sat bit će na snazi od 20 sati do 5 sati ujutro po lokalnom vremenu, prema odluci Sigurnosnog povjerenstva pokrajine Aden, na jugu Jemena, prenijela je provladina agencija sabanews.net pozivajući se na sigurnosne izvore.

Mjera je uvedena nakon žestokih sukoba u nedjelju u jednoj od luka Adena, al-Muali, u kojima je poginulo 17 osoba (devet pripadnika sigurnosnih snaga među kojima jedan brigadir i osam napadača), po sigurnosnim izvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik pokrajinskih snaga izjavio je da su "naoružane osobe" okružile luku u pokušaju da iz nje otjeraju snage sigurnosti.

Arapska koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koja ratuje protiv šijitskih pobunjenika u Jemenu objavila je u subotu prekid primirja koje je stupilo na snagu 15. prosinca no bilo je svakodnevno kršeno. Mirovni pregovori o Jemenu trebali bi početi sredinom siječnja.

Prekid vatre proglasila je jemenska vlada ukazom kako bi ozačila početak prvih izravnih pregovora između sukobljenih strana koji su bili održani između 15. i 20. prosinca u sjedištu Ujedinjenih naroda u Švicarskoj.

Prekid vatre od tada se produljivao no sukobi, bombardiranja, raketiranja i zračni napadi nastavljeni su u više pokrajina u zemlji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara