Naoružane i opasne: Dvije obiteljske žene opljačkale dvije banke u Zagrebu

Foto: Sandra Šimunović / Cropix

ZAGREBAČKA policija riješila je pljačke dvije poslovnice Splitske banke koje su se dogodile 25. studenog prošle godine i 1. ožujka ove godine. Na iznenađenje svih, pljačku nisu izvršili mladi naoružani muškarci, već dvije žene stare 48 i 50 godina. Pljačkašice imaju obitelji i djecu, a novac su potrošile na vraćanje dugova.

Uz njih je optužena i 49-godišnja zaposlenica banke, koja je prepoznala pljačkašicu i svoju šutnju naplatila 100 tisuća kuna. Za prvu pljačku Splitske banke na Laništu 25. studenog optužena je 48-godišnjakinja, koja je prije zatvaranja, maskirana i naoružana plastičnim pištoljem, upala u poslovnicu. 49-godišnjoj zaposlenici je uperila pištolj u glavu te svima naredila da legnu. Jednom od zaposlenika je rekla da joj preda novac. Sve ih je zaključala u jednu prostoriju i otišla sa 200 tisuća kuna.

Zaposlenica banke šutnju naplatila 100 tisuća kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, nju je prepoznala 49-godišnja zaposlenica banke te ju je nazvala iste večeri i rekla za da zna za "njezinu malu tajnu". Kako bi šutjela o njezinom identitetu, zaposlenica banke je dobila polovicu ukradenog iznosa, odnosno 100 tisuća kuna.

1. ožujka je 48-godišnjakinja krenula u drugu pljačku, a ovaj puta je s njom išla i 50-godišnjakinja. Upale su u banku u Maksimirskoj ulici u kojoj su bili samo djelatnici i zaštitari te je prvoosumnjičena radnici uperila plastični pištolj u glavu i odgurnula je prema šalterima. Drugoj djelatnici je naredila da joj preda novac. Zaštitara je razoružala pa su pljačkašice otišle do sefa iz kojeg su uzele 700 tisuća kuna . Ponovno su sve odveli u stražnju prostoriju i zaključale banku.

Policija pronašla 200 tisuća kuna

Zaposlenica banke je i ovaj puta dobila svoju nagradu od 175 tisuća kuna. Sve tri su privedene u istražni centra Županijskog suda u Zagrebu. Policija je pronašla 200 tisuća kuna plijena iz pljački.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara