Napad na Miljuša je pokušaj ubojstva

ZAGREBAČKA općinska državna odvjetnica Željka Pokupec danas je izvijestila kako je uvidom u dokumentaciju o kaznenoj prijavi protiv nepoznatih napadača na novinara Dušana Miljuša, ustvrdila kako je riječ o pokušaju ubojstva, a ne nanošenju teških tjelesnih ozljeda što je u prijavi navela policija. Prijava je sada proslijeđena Županijskom državnom odvjetništvu.

Iz zagrebačke policije su jučer potvrdili kako su službeno obaviješteni kako se zagrebačka općinska državna odvjetnica ne slaže s njihovom kaznenom prijavom, ali to za njih nije ništa neobično.

Miljuš: "Normalno da se radi o pokušaju ubojstva kada su svi udarci bili upučeni u glavu"

Dušan Miljuš je u razgovoru za Index rekao kako je njemu posve normalno da se radi o pokušaju ubojstva te da je od početka trebala biti takva kaznena prijava od strane policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam dobio udarce u ruku samo zato, jer sam se njima branio da ne dobijem udarce u glavu. Svi udarci su bili upućeni u glavu i imam sreće da me nisu ubili", kazao je Miljuš ponovivši da je najbitnije da se otkrije tko je naručio napad.

Ovih dana je Miljuš obavio još jedan obavijesni razgovor s policijskim istražiteljima i vjeruje da ovaj slučaj neće završiti bez rezultata, jer je pritisak javnosti, ali i međunarodnih institucija velik. Jučer su Miljuš i kolege iz HND-a imali sastanak s Vincentom Degertom, predstavnikom Europske komisije u Hrvatskoj, koji je poručio da Europa pozorno prati ovaj slučaj.

D.M.
Foto: A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara