Napad na studente osveta za Dugopolje?

21-GODIŠNJI Sinjanin Mate G. ispričao je za Slobodnu Dalmaciju kako su BBB-si pretukli njega i dvojicu njegovih prijatelja u Studentskom domu Ante Starčević nakon što je Hajduk osvojio naslov prvaka.

Mate G., student treće godine Fakulteta prometnih znanosti tvrdi kako ničim, osim možda naglaskom nisu dali povoda napadačima da ih tako okrutno pretuku. Iako su neki mediji u ponedjeljak pisali kako su mladići slavili Hajdukov naslov prvaka, Mate G. tvrdi kako to nije istina.

"Ja sam već treću godinu stanar studentskog doma "Šara". U subotu poslijepodne otišao sam u stan kod prijatelja Jure B. Tu smo gledali TV prijenos. Bilo nam je drago što je Hajduk postao prvakom države, ali to nismo posebno iskazivali jer ni ja ni moj prijatelj Jure nismo fanatični navijači. Poslije utakmice zaputili smo se u moju sobu u dom. Već ranije je bio najavljen tradicionalni svibanjski tulum studenata "Šare", koji nije imao nikakve veze ni s Hajdukom ni s Dinamom. To je zabava za sve studente doma. Početak zabave bio je dogovoren za 21 sat, a bilo je pozvano 50-60 studenata."

Uz Matu. G. u tulumari su se u trenutku napada nalazili Cetinjanin Jure. B. , Trogiranin Vinko. G., te jedan student iz Pule. Mate G. dalje priča kako im je bilo dosadno čekati 21 sati i početak tuluma, pa je s prijateljem Jurom B. otišao do kioska popiti pivo, gdje su sreli Vinka G.

"Negdje oko 20.30 sati sva trojica smo se zaputili od kioska prema 30-40 metara udaljenoj "tulumari", prostoriji u kojoj studenti našega doma održavaju zabave. Iz "tulumare" je dopiralo svjetlo pa smo mislili da već nekoga ima.", prenosi Slobodna Dalmacija.

U tulumari su mladići sreli još jednog studenta, za kojeg se kasnije ispostavilo da je iz Pule i da je navijač Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije prošlo ni 15-20 sekundi od našeg ulaska u prostoriju kada sam osjetio da je netko na vratima. Okrenuo sam se i u tom momentu dobio sam snažan udarac letvom po glavi, posred tjemena. Zacrnilo mi se pred očima, pao sam na zemlju, sklupčao se i instinktivno rukama zaštitio lice dok mi se iz duboke posjekotine s tjemena slijevala krv.

Tako skupljenog na podu nastavili su me tući letvama i komadima grana koje su prethodnih dana radnici pilili sa stabala kod doma, a udarali su me i nogama po cijelom tijelu, gdje su dospjeli. Bilo ih je 10-15, ne mogu točno reći koliko. Zapazio sam da su neki imali Dinamove šalove.

Ne znam što su govorili. Tih nekoliko minuta, koje su se meni činile duge kao vječnost, bilo je krike i vike, ali ja zapravo ništa nisam čuo, odnosno registrirao jer sam bio u šoku. Kada su prešli tući Vinka G. i onog studenta iz Pule, ja sam se uspio podići na noge i pobjeći kroz otvorena vrata "tulumare"."

Osim Mate G., koji ima slomljenu kost lakta, šest šavova na tjemenom dijelu glave, natučena rebra i velik broj ogrebotina, teže je ozlijeđen i njegov prijatelj Vinko G. kojemu je također razbijena glava, a dobio je i udaraca drvetom u samo lice, pa su mu liječnici iz rane izvadili komad drveta.  Lakše ozljede zadobio je student iz Pule kojem je također ozlijeđena glava, a ima modrice po cijelom tijelu.

Mate. G. rekao je za Slobodnu Dalmaciju kako se u krugu doma, svaki put kada igraju Dinamo i Hajduk, u prijetećem pohodu skupi veća grupa Dinamovih navijača kojima se svi sklanjaju s puta. "Znamo, da ih se trebamo kloniti, posebice kada smo sami ili nas je tek nekolicina."

Nakon napada u Dugopolju na BBB-e Zagrebom se proširila glasina kako Boysi spremaju odmazdu a tvrdilo se kako će nastradati dalmatinski studenti koji žive u Studentskom domu Stjepan Radić na Savi.

Iako su mnogi navijači pozivali na smirivanje nemira, možda je skupina tzv. navijača zaista tražila osvetu za Dugopolje.

(Izvor fotografije: Slobodna Dalmacija)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara