Napad u Groznom povezan s arapskim ekstremistima

SAMOUBILAČKI napad u Groznome u kojemu je u petak, prema posljednjim informacijama, poginula najmanje 51 osoba, a 153 ih je ozlijeđeno, naredio je dužnosnik ekstremističke organizacije Muslimanska braća, Abu alWalid koji je u Čečeniju stigao nedavno, prenijela je u subotu agencija ItarTass.

´Prema informacijama službi sigurnosti, Abu al-Walid sastao se s čečenskim ratnim vođom Chamilom Bassajevim s kojim je dogovorio organizaciju nekoliko većih akcija u Groznome i u čečenskim regionalnim središtima´, izjavio je glasnogovorik saveznih snaga koje sudjeluju u protuterorističkoj operaciji u Čečeniji, pukovnik Ilija Shabalkine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čečenski predsjednik Aslan Mashadov u subotu je izjavio kako ´razumije´ kamikaze, počinitelje napada na Grozni, no ´ne može poduprijeti njihove akcije´.

´Obraćam se onima koji su zbog velikih patnji i gubitaka odlučili žrtvovati živote. Razumijem vas, ali vas ne mogu poduprijeti. Naše neprijatelje nećete zaustaviti vašom smrću ili smrću stotina i tisuća ostalih. Pravdu ćemo postići samo razboritošću i veličinom našeg duha. Kremlj sve koristi kao izgovor da bi Čečene povezao s međunarodnim teorrizmom koji je njihova vlastita kreacija. Naša je zadaća ne dopustiti Kremlju da manipulira nama´, rekao je Mashadov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara