Napadač na Berlusconija pušten iz zatvora

NAPADAČ na talijanskog premijera Silvija Berlusconija pušten je iz zatvora nakon što je u njemu proveo manje od dva dana i njegovo oslobađanje izazvalo je danas političke polemike.

Roberto Dal Bosco (28), zidar, koji je navečer na Silvestrovo sa stalkom od fotoaparata pogodio premijera Silvija Berlusconija lakše ga ozlijedivši iza desnoga uha, vratio se u svoje mjesto u Marmirolo, pokraj Mantove, gdje mora obvezno boraviti i potpisivati se dva puta dnevno u registar karabinjera.

Berlusconi je napadnut dok se šetao u Trgom Navona u Rimu, a Dal Bosca su poslije napada zaustavili premijerovi tjelohranitelji i predali ga policiji, koja ga je privela u zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istražna sutkinja Maria Callari nije odredila zadržavanje napadača u zatvoru jer ga nije optužila za najteže kazneno djelo, odnosno za napad ili prijetnju političkom tijelu, za što bi mogao biti kažnjen zatvorskom kaznom i do sedam godina , već je odlučila da mu se sudi samo za zadavanje ozljeda.

Premijer, koji se nalazi u svojoj vili na Sardiniji, izjavio je da je ožalošćen događajem, o kojem se u Rimu razvila polemika.

Dok stranke vladine koalicije desnog centra drže da je riječ o teškom činu, koji pokazuje koliko je ljevica podigla temperaturu mržnje prema premijeru, oporbeni lijevi centar poručuje da se ne instrumentalizira čin koji nema nikakve veze s političkom raspravom.

Dal Bosca, kojeg su u Mantovi dočekali prijetelji, samo je kazao da je posljednjeg dana prošle godine načinio "najveću glupost".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara