Napadači na tužiteljicu su nezaposleni vlasnici skupih automobila?

OVA ISTRAGA nam je jako jako bitna, i ne smijemo ni sa čim izlaziti u javnost, kažu u PU virovitičko-podravskoj, gdje je ovih dana nemoguće dobiti potvrdu o razvoju istrage protiv osoba koje su podmetnule eksploziv ispod automobila  državne odvjetnice Magde Kovačević.

Prema nizu neslužbenih informacija Večernjeg lista, svi su osumnjičeni za podmetanje eksploziva pod automobil virovitičke državne odvjetnice, dočekali su policiju s alibijima i nisu zadržani u pritvoru. Nezaposlene su osobe s debelim dosjeima i skupocjenim autima, a odvjetnica je izgleda na sebe navukla njihov bijes žalbom na premalu presudu, u slučaju zaplijene arsenala oružja.

Nasilje, paljenje kuća, prijetnje, iznude, posjedovanje eksploziva

Nakon pretresa domova šestorice osumnjičenika, koja je završila neuspjehom, policija je suzila krug osumnjičenih, te priprema optužni prijedlog protiv M. G. (49), Ž. M. (39) i S. P. (31) koji su, kako se sumnja, eksplozijom namjeravali "upozoriti" državnu odvjetnicu.  Svi su odreda bili sumnjičeni za kaznena djela nasilja, paljenja kuća, prijetnji, iznuda, nezakonitog držanja oružja i eksploziva te drugih kaznenih djela i prekršaja, no dodjeljivane su im blage kazne.

Ona se žalila na presudu jednom od njih,koji je kažnjen za nezakonito držanje vojnog oružja, eksploziva s prigušivačima te dva pištolja s prigušivačima. Navodno je riječ o osobi iz Pitomače koju su mediji prozvali "Rambo iz našeg sokaka", a čija se obrana sastojala od isprike da je arsenal kod njega ostao nakon rata i da ga je zaboravio vratiti policiji. On se nakon pritvora branio na slobodi, a sud mu je nepravomoćno presudio uvjetnu kaznu zatvora, na što se žalila Kovačević.

Politika šuti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su moćni na tom području, osim što ih je nemoguće pritvoriti, govori i činjenica da Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, nitko od gradskih vlasti i političkih stranaka nije uputio riječi potpore, piše Večernjak.

Umjesto o odvjetnici, policija na presici govorila o prometu

Glasnogovornik PU virovitičko-podravske, Josip Štajdohar, nam je rekao da je ovo specifičan slučaj u kojemu svaka informacija odana medijima služi kao dojava počiniteljima, i da i najmanji otkriveni detalj može "odvesti u propast cijelu istragu, koja je jako jako bitna".

"Danas smo trebali govoriti i o ovom slučaju, ali na kraju je na konferenciji bilo govora uglavnom vezano za prometnu problematiku. Novinari koji su s ovog područja i izvještavaju o tome, i sami su se složili da je ovo izuzetno osjetljivo, i nisu danas inzistirali na odgovorima", kaže Štajdohar, no obećava da će javnost biti obaviještena kada pronađu i evidentiraju počinitelje.

Podsjetimo, šef Ministarstva unutarnjih poslova, Ivica Kirin, rekao je jučer da će sam urgirati da se ovaj "direktan napad na institucije države" riješi.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara