Napali ga mediji pa se sada opravdava: Šustar objavio zašto nije dodijeljena nagrada Luka Ritz

Napali ga mediji pa se sada opravdava: Šustar objavio zašto nije dodijeljena nagrada Luka Ritz

Foto: FAH

NAKON što su ga mediji danas opravdano napali zbog činjenice da po prvi put nakon sedam godina nije dodijeljena nagrada Luka Ritz, ministar Šustar je na stranicama Ministarstva objavio obavijest, odnosno izliku te krivnju svalio na "premali broj prijavljenih učenika".

"Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i ove će godine dodijeliti godišnju nagradu „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Razlog zbog kojeg nagrada nije dodijeljena na današnji dan je u tome što se, nažalost, na javni poziv javila samo jedna škola zbog čega nije bio moguće izvršiti odabir učenika kojima bi se nagrada dodijelila. Stoga je donesena odluka da se početkom tjedna održi sastanak s Lukinom obitelji na kojem će se predložiti i razmotriti dodatne aktivnosti vezane uz ovogodišnju dodjelu  nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmatra se mogućnost produljenja roka prijave za osnovne i srednje škole, te učeničke domove za nominaciju učenica i učenika koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje.

Dodatno, razmišlja se i uvođenju godišnje stipendije za studente po uzoru na dosadašnju praksu nagrađivanja po jednog učenika osnovne i srednje škole stipendijom od 1000 kuna i bliža suradnja Ministarstva i savjetovališta „Luka Ritz“.

Od 2008. godine kada je utemeljena, Nagrada "Luka Ritz" potaknula je mnoge učenike i učenice na aktivnije uključivanje u izgradnju boljeg, pravednijeg i humanijeg društva - društva temeljenog na solidarnosti, međusobnom razumijevanju, prihvaćanju i povjerenju, a s tom hvalevrijednom inicijativom nastavit će se i u budućnosti, s tim da se planira da nagrada uključi cijelu obrazovnu vertikalu", objavljeno je na stranicama Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara