Napokon optuženi pedofilski monstrumi iz Sunje

RODITELJE dvojice malodobnih dječaka iz Sunje tereti se za rodoskvrnuće, te za više spolnih snošaja sa sinovima koje su počinuli na osobito okrutan način zajedno s još troje prijatelja. Optužnica je, kako saznaje Vjesnik, podignuta u petak a nadležnom sudu će biti predana u ponedjeljak pa će konačno slučaj roditelja -pedofila dobiti sudski epilog.

Nakon više od godinu dana istrage Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podiglo je optužnicu protiv petero osumnjičenih u pedofilskoj aferi. Roditelji dječaka, zajedno s obiteljskim prijateljima, godinama su bludničili na najgore moguće načine, silujući ih i tjerajući ih da gledaju međusobne snošaje odraslih.

Za kazneno djelo više spolnih snošaja s djetetom na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način predviđena je kazna od najmanje pet godina zatvora, dok je kazneno djelo rodoskvrnuća predviđena zakonska kazna od jedne do osam godina zatvora.

Dramatična svjedočenja dvojice malodobnih dječaka, koja su za vrijeme počinjena djela imala sedam i četiri godine, potresla su cijelu županiju. I roditelji i ostali počinitelji zlodjela cijelo su vrijeme bili na slobodi. Nakon što je afera otkrivena bili su privedeni, ali ih je ubrzo potom pustio istražni sudac.

Djeca su bila smještena u udomiteljsku obitelj, ali su roditelji nastavili prijetiti i udomiteljici koja je djecu uzela k sebi, zbog čega je ta žena na kraju završila na bolničkom liječenju u Popovači. Dječaci su potom udomljeni u obitelj u drugom dijelu države gdje im je osiguran stalni tretman stručnjaka.

Sisak - pet osoba optuženo za pedofiliju

Zamjenica predsjednika Županijskog suda u Sisku sutkinja Lucijana Vukelić potvrdila je "da je sud zaprimio optužnicu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, s oznakom tajno, koja je podignuta protiv pet osoba, od kojih su dvije žene, zbog kažnjivih djela na štetu malodobne djece".

"Prvookrivljena osoba u tom postupku je I. K., a ostalih četvero okrivljenih su Đ.K., V.K, J.V. i Đ. V", rekla je Vukelić. Navela je da su osumnjičeni s područja Sisačko-moslavačke županije, te da se radi o njihove dvije malodobne žrtve.

"Optužnica nije pravno stupila na snagu, a predmet nosi oznaku tajno", iznijela je Vukelić sadašnje stanje u tom predmetu, obrazlažući time nemogućnost iznošenja konkretnijih informacija o tom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je "da će optužnica stupiti na snagu kada se dostavi optuženicima, te da oni imaju pravo prigovora u roku od osam dana, nakon čega će se donijeti odluka o sudskom postupku".

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku "podnijelo je kaznenu prijavu protiv roditelja dvojice dječaka u dobi od 4 i 7 godina s područja Sunje, te još triju osoba zbog pedofilije, seksualnih odnosa s djecom, protuprirodnog bluda i seksualnog iživljavanja na posebno okrutan i ponižavajući način". Optuženi su "da su u dužem razdoblju priređivali orgije u kojima su se seksualno iživljavali međusobno, ali i nad dvojicom dječaka koje su silovali i prisiljavali da gledaju orgije odraslih".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara