Nasljednici hrvatskog vinskog imperija na Novom Zelandu prijeti doživotni zatvor zbog droge

Nasljednici hrvatskog vinskog imperija na Novom Zelandu prijeti doživotni zatvor zbog droge

NOVOZELANDSKA javnost je prošlog tjedna saznala da je Keita Nobilo, 26-godišnja nasljednica ugledne vinarske tvrtke Nobilo Wines koju je 1943. godine osnovao hrvatski doseljenik Nikola Nobilo, nalazi pod optužbom za posjedovanje droge zbog koje joj teoretski prijeti doživotni zatvor.

Droga - odnosno metamfetamin, kokain, kanabis - i odgovarajuća oprema su pronađeni u policijskom pretresu izvršenom u stanu kojeg je dijelila sa svojim 27-godišnjim "samozaposlenim građevinskim radnikom" Joshuom Irom McPhersonom. Policija je McPhersona tražila zbog krađe automobila, a u njegovom stanu je osim droge pronašla dokaze o preko 50 provala prilikom kojih je krao plazma-televizore, elektroniku, vatreno oružje i druge vrijedne predmete.

Za upetljanost Nobilove u cijeli slučaj se saznalo tek nedavno, jer je njen odvjetnik Mark Ryan uvjerio sud da se ne izlazi u javnost s imenom njene branjenice, ustvrdivši kako bi to izazvalo ne tešku sramotu za nju, nego i ugrozilo poslovanje tvrtke Nobilo Wines.

McPherson, koji se kao i Nobilo brani sa slobode, tvrdi da su njih dvoje tek "dobri prijatelji" te da se poznaju iz školskih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novozelanđanima je, pak, Keita Nobilo poznata prije svega radi kratke i burne ljubavne veze s Matthewom Ridgeom, bivšom ragbijaškom zvijezdom koja danas ima uspješnu karijeru TV-voditelja. Ridgea je upoznala 2003. godine u Japanu gdje je kraće vrijeme radila kao nastavnica engleskog. Poslije su se zajedno preselili u luksuzni stan u Aucklandu, ali je veza pukla kada je Ridge priznao "izlet" s Rebeccom Loos, bivšom ljubavnicom Davida Beckhama.ž

Keitu Nobilo je to navodno teško pogodilo, pogotovo zato što je koincidiralo s teškom bolešću izazvanom ujedom pauka u Japanu. Neki od njenih prijatelja i poznanika novozelandskim medijima tvrde da je nakon nekoliko godina nisu mogli prepoznati, što tumače posljedicama bolesti i/li ovisnosti o metamfetaminima.

D.A.
Foto: www. stuff.co.nz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara