Nastavlja se obrada trojice borovskih Srba

Nastavlja se kriminalistička obrada trojice borovskih Srba, osumnjičenih da je jedan od njih nakon sinoćnjega fizičkog sukoba s članovima vukovarskog HSPa na terasi pravaškog Kluba bacio ručnu bombu pri čemu su lakše ozlijeđena dvojica članova HSPa, potvrdio je večeras Hini glasnogovornik vukovarskosrijemske policije Miroslav Janić.

Po njegovim riječima policija, po zakonu, ima pravo zadržati osumnjičenike 24 sata, a taj rok istječe ujutro u 9 sati. "Imamo pravo zatražiti i produljenje toga roka", dodao je Janić-

Dodao je kako nema novih pojedinosti o kriminalističkoj obradi osim da još traje.

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović za Hinu je izjavio kako mu je poznato da su u tijeku kriminalističke obrade trojica borovskih Srba priznala sudjelovanje u fizičkom sukobu s članovima i pristašama HSP-a, ali da poriču da je netko od njih bacio ručnu bombu.

"Zbog toga su bili podvrgnuti i detektoru laži", rekao je Stanimirović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako "ni jedan od trojice osumnjičenika nema položen vozački ispit niti su, u trenutku izgreda, raspolagali osobnim vozilom".

"Može se stoga postaviti i pitanje kako je moguće da netko pješice u roku od 15 minuta prijeđe put od pravaškog Kluba do Borova i natrag kako bi donio i bacio bombu, a riječ je o udaljenosti od nekoliko kilometara u jednom smjeru", rekao je Stanimirović.

Cijeli slučaj treba prepustiti policiji i pravosuđu, a kad se utvrdi istina, krivce treba kazniti, naglasio je Stanimirović.

(Hina) xdra yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara