Nastavlja se revitalizacija karlovačke Zvijezde

U sklopu zamjenjivanja dotrajale kanalizacije iza zgrade glavne pošte u karlovačkoj staroj gradskoj jezgri Zvijezdi obavit će se istražni arheološki radovi, najavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji Grada Karlovca i karlovačkog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Arheološka istraživanja na dubini od sedam i osam metara trebaju odgovoriti na nepoznanice o nekadašnjem sjevernom ulazu u bedemima opasan stari dio Karlovca, između Banskog bastiona na Kupi i Karlovog bastiona na Gazi. Cilj je utvrditi gdje su bili zidovi bedema, a gdje zemljani nasip, tj. gdje se voda puštala u rovove oko grada za obranu od turske opasnosti.

Natječaj za odabir izvođača arheoloških istraživanja objavljen je jučer, vrijedan je 100 tisuća kuna, a obavljat će se pod nadzorom Konzervatorskog odjela u Karlovcu, rečeno je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je samo dio aktivnosti na zaštiti i revitalizaciji Zvijezde, rekao je Miro Bjeloš, pročelnik za prostorno planiranje i upravljanje imovinom Grada Karlovca. U tijeku je dva milijuna kuna vrijedna intervencija na Zvijezdi, koja uključuje i pripremne radove za rekonstrukciju Radićeve ulice u pješačkoj zoni.

(Hina) xvhor yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara