Natascha: S Wolfijem sam imala nježan odnos, ne mrzim ga

OTETA Austrijanka Natasha Kampusch otkrila je detalje svog osmogodišnjeg zatočeništva kod 44-godišnjeg Wolfgang Prikopila, koji ju je kao 10-godišnjakinju kidnapirao na putu od škole.

"Rekao mi je kako će mi nauditi ako ću vikati. Kad me doveo u kuću, dao mi je hranu te rekao da će me pustiti ako ću biti dobra." - izjavila je Natasha, a prenosi autrijski News i slovenski 24ur.

"Pitala sam ga zašto je izabrao baš mene, a odgovorio je kako sam mu se svidjela i jer me želio. Nikada nisam znala koliko je sati, jer prostorija u kojoj sam bila nije imala prozore. Kada mi je donio doručak, kruh i salamu, znala sam da je jutro." - tvrdi oteta 18-godišnjakinja.

Otmičar joj je sklagao kako je od roditelja zatražio otkupninu od 13 milijuna šilinga, no da je oni nisu željeli platiti.

"Kazao je kako je on jedini čovjek kojem je stalo do mene te da ćemo zauvijek ostati zajedno. Pokazivao mi je i novinske članke o meni, te kupovao časopise"

Iako nije smjela gledati informativne emisije, iz časopisa je doznala kako je rat u Iraku. Nakon nekoliko godina u zatočeništvu, otmičar joj je dopustio dolazak u dnevnu sobu te gledanje televizije.

"Sjedili smo zajedno na kauču i gledali film. Sjećam se komedija Mr. Bean i Golog pištolja. Namještaj za sobu sam također izabrala sama, donio mi je katalog." - govori Natascha.

Nakon četiri godine zajedničkog života, Natascha je odlučila svog otmičara zvati Wolfi, a kao 14-godišnjakinja je počela kuhati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donio mi je kuharice, a ja sam mu pisala što treba donijeti iz dućana te mu kuhala njegova najdrža jela. Dobivala sam i ženske časopise te mi je govorio kako moram biti lijepa jer s njime živim. Upozoravao me na probleme ovisnika o drogi te obećao da će me od toga uvijek štititi". . prepričava djevojka.

U ljeto 2005. godine Natascha je prvi puta izašla iz kuće, te sjedila u vrtu i razgovarala sa svojim otmičarem.

"Kada sam napunila 18 godina počeli smo izlaziti van. Vodio me u dućane i muzeje. Čak smo išli i na izlete. Nisam se nikada usudila pobjeći, jer je rekao da je naoružan do zuba te da će nas raznijeti ukoliko povičem. Kazao mi je i da ne diram kvaku od svojih vrata, jer da je na nju povezana bomba."

"S Wolfijem sam imala nježan odnos, ne mrzim ga." - zaključila je Natascha.

Natascha je više puta željela otići od Wolfganga, zaručiti se i imati djecu, međutim on joj je kazao: "Sad imaš obitelj, mene i moju majku"

Još uvijek ne želi razgovarati o tome je li imala s njim spolne odnose, a nedavno je i telefonom nazvala svog oca, no detalji razgovora nisu poznati.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara