Navodnom organizatoru otmice Zagorčevog sina ucijenjena glava

GLOBUSOV izvor tvrdi kako su hrvatske vlasti spremne prvoosumnjičenom za organizaciju otmice Zagorčevog sina Tomislava ponuditi status pokajnika, kako bi im otkrio tko je stvarni naručitelj otmice.

Upravo je to i razlog što hrvatski dužnosnici, piše Globusov novinar Mark Cigoj, inzistiraju na podizanju optužnice za udruživanje u zločinačku organizaciju kojoj je navodno na čelu Ivan Mateković Ico, a u njoj su sudjelovala njegova braća Nikola i Slobodan, te Novica Petrač, Darijo Jajić, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita, Ivan Bastalić i Stevo Smrček.

Naime, samo u tom slučaju zakonski se može osumnjičeniku dati status pokajnika. Da se podigne samo optužnica za otmicu Mateković ne bi mogao dobiti status pokajnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz neslužbenih izvora Globus saznaje kako u policiji očekuju da im Mateković da čvrste dokaze o tome tko je bio stvarni naručitelj otmice, a postoje indicije da bi se kroz njegovo svjedočenje mogli procesuirati odgovorni za mnoga druga kaznena djela, kao eksplozije automobila i ubojstva. Moguće je i da je sam Mateković stvarni organizator, a da je opcija da on tereti nekog "šefa nad šefovima" samo želja policije.

No, pitanje je što je istina, jer je Matekovićeva glava navodno ucijenjena, a visoku nagradu za njegovu glavu raspisao je stvarni organizator otmice, saznaje se u krugovima bliskim zagrebačkom i beogradskom podzemlju, gdje špekuliraju da je otmica škola Zlatka Bagarića - piše Cigoj.

Prema Globusovim izvorima Mateković se krije u Srbiji, a navodno je u kontaktu s hrvatskim pravosudnim dužnosnicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara