Ne prestaje trovanje mineralne vode u Italiji

Ne prestaje trovanje mineralne vode u Italiji
IAKO su prošla dva mjeseca od prve prijave o otrovanoj mineralnoj vodi kupljenoj u supermarketu na sjeveru Italije, strah od zagađene vode u bocama još ne jenjava, objavljuje u subotu na svojoj prvoj stranici "Corriere della Sera".

Samo u posljednjih desetak dana dojavljeno je 150 slučajeva sumnje na namjerno zagađivanje vode u bocama. Ukupno je u protekla dva mjeseca prijavljeno 1.345 takvih slučajeva od kojih su 294 bila stvarna, odnosno laboratorijska analiza mineralne vode pokazala je da je u boci bilo nekog otrovnog sastojka, amonijaka ili deterdženta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvom se vodom otrovalo ukupno 115 osoba, kojima je pružena liječnička pomoć. Do sada je prijavljeno sedmero ljudi jer su uštrcavale injekcijama neki otrovni sastojak u boce mineralne vode.

No, tužiteljstvo u Veneciji, koje je vodilo istragu za cijelu Italiju, zaključilo je da se ne radi o nekoj strategiji zastrašivanja, odnosno da ne postoji neka organizacija koja se bavi takvim "napadima", već da je riječ o pojedinačnim slučajevima, pa je istraga prebačena na teritorijalna tužiteljstva. To znači da će tužiteljstva gradova u kojima se pojavi boca zagađene mineralne vode voditi zasebnu istragu o tom slučaju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara