Nećaku Zdravka Mamića dvije godine zatvora jer je pijan izazvao sudar sa smrtnom posljedicom

Nećaku Zdravka Mamića dvije godine zatvora jer je pijan izazvao sudar sa smrtnom posljedicom

Tekst: J.C.
Foto: Dragan Matić / Cropix

25-GODIŠNJI nećak Dinamovog izvršnog dopredsjednika Mislav Mamić, koji je 16. veljače prošle godine pijan izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo 82-godišnji Vjekoslav Švigr na Općinskom je sudu u Sesvetama nepravomoćno osuđen na dvije godine godine zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako zatvorska kazna za ovo kazneno djelo prema zakonu iznosi između tri i deset godina zatvora, sudac Tomislav Aralica odlučio je biti blag jer nećak Zdravka Mamića dosad nije bio osuđivan. Prema Kaznenom zakonu takva je odluka moguća ako sudac procijeni da postoje olakotne okolnosti, a u ovom slučaju je kazna maksimalno ublažena jer isti taj zakon izričito kaže da se u ovakvom slučaju kazna može smanjiti za najviše godinu dana.

Mamić se na sudu branio tvrdnjama da za nesreću nije kriv on (iako je u trenutku sudara imao 1,59 promila alkohola u krvi) već vozač bijelog Golfa koji je bez razloga ušao u krivu traku. No, nije sigurno je li taj automobil uopće postojao; svjedoci iz kamiona ispred kojeg se bijeli Golf navodno nalazio tvrde da ga nisu vidjeli, dok je osoba koja je događaju svjedočila iz druge perspektive tvrdila da je vidjela bijeli Golf. Sudac se stoga na kraju priklonio objašnjenju da je Mamić nesreću izazvao zbog pijanstva. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara