Nema novčane nagrade za informacije o ubojstvu Ivane Hodak a policija odbacuje medijske špekulacije

Nema novčane nagrade za informacije o ubojstvu Ivane Hodak a policija odbacuje medijske špekulacije

DOK JE hrvatskom zakonodavstvu poznata mogućnost novčane nagrade za korisne informacije, u MUP-u još o tome nisu raspravljali, kazao je zamjenik ravnatelja policije Dubravko Novak.

On je time, u nedjeljnom obraćanju za javnost, demantirao informacije o tome kako će građani biti novčano kompenzirani za bilo kakve korisne informacije u slučaju ubojstva Ivane Hodak. Dodao je kako je dosad ispitano preko 300 osoba, koji su uglavnom ili poznanici ili prijatelji obitelji Novak.

Još jednom je istaknuo kako bi previše špekulacija i konstruiranja o slučaju Novak u pojedinim medijima moglo štetiti rješavanju tog slučaja te je objasnio kako je još uvijek prerano za bilo kakvo otkrivanje detalja istrage.

Novak kaže da policija još nema osumnjičenih osoba ali vjeruje da će riješiti slučaj. Istaknuo je da osim razgovora s osobama koje bi mogle imati neka saznanja o tom kaznenom djelu, policija analizira i tragove s mjesta zločina, u Ulici Pavla Hatza.

Naglasio je još jednom da zbog samog interesa istrage policija ne želi izlaziti s bilo kojim pojedinostima obrade.

Na razgovoru i jedan od optuženih za otmicu sina generala Zagorca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju poslijepodne na obavijesni razgovor pozvan je i Stevo Smrček, jedan od deset optuženih za otmicu sina generala Zagorca 2004. godine, javlja Jutarnji list.

Smrček je u policijsku postaju u Heinzlovoj ulici došao oko 14 i 30 sati i u njoj se zadržao nešto manje od pola sata te nije želio komentirati razlog svog dolaska.

Snimka nadzornih kamera ubojice Ivane Hodak?

U nekim medijima su se pojavile informacije da su nadzorne kamere u blizini Glavnog kolodvora snimile užurbano trčanje muškarca u sivoj jakni, u ponedjeljak poslijepodne. Navodna snimka snimljena je samo pet minuta nakon ubojstva mlade odvjetnice Ivane Hodak.

"To spada u čistu domenu konstrukcije i špekulacije. Pa te iste novine drugi dan demantiraju same sebe", rekao  je Novak jutros telefonskom razgovoru za Index.

K.S.
Foto:
 Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara