Nenad Ivanković ponudu američke vlade ocijenio sramotnom

POTPREDSJEDNIK Hrvatskog istinskog preporoda (HIP) Nenad Ivanković izjavio je danas u Sisku kako je "raspisivanje nagrade za informaciju o generalu Hrvatske vojske Anti Gotovini, što je učinila vlada SAD-a, sramota jer se general pobjedničke obrambene i oslobodilačke vojske tretira kao Bin Laden ili Sadam Husein, te bi na to trebala reagirati hrvatska Vlada".

Na predstavljanju zajedničke koalicijske liste HIP-HB u VI. izbornoj jedinici, na kojoj je prvi na listi, Ivanković je demantirao tvrdnje da "bivša vlast nije dopustila razgovor generala Gotovine s istražiteljima Haaškoga suda". Iznio je da je "bivša vlast smatrala da Haaški sud nema jurisdikciju za Domovinski rat i osloboditeljske akcije, a time i za Oluju". "Kada je sadašnja vlast priznala nadležnost Haaškog suda nad Olujom onda je trebala obavijestiti generala Gotovinu da se protiv njega sprema optužnica i dopustiti mu razgovor s haaškim istražiteljima, što nije učinjeno i general Gotovina je stavljen pred svršen čin", dodao je Ivanković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija HIP-HB u VI. izbornoj jedinici ići će na izbore sa sloganima: "Stop rasprodaji i poniženju" i "Zaljubljeni u Hrvatsku", izvijestili su Ivanković i drugi na listi koalicije u toj izbornoj jedinici Milan Kovač, potpredsjednik Hrvatskog bloka - Pokreta za modernu Hrvatsku.

Istaknuto je da koalicija HIP-HB u Hrvatskom saboru ima devet zastupnika te, kako je rekao Ivanković, traži primjeren tretman, prije svega na nacionalnoj televiziji i u nacionalnim medijima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara