Neobično toplo vrijeme prekinulo zimu: Evo koje gradove je danas najviše grijalo sunce

Neobično toplo vrijeme prekinulo zimu: Evo koje gradove je danas najviše grijalo sunce

Foto: FAH

NAKON iznenadnog zahlađenja i višednevnih mećava diljem Hrvatske, od prekjučer se u veći dio zemlje vratilo neuobičajeno toplo vrijeme. Danas je tako u glavnini Hrvatske bilo djelomice sunčano, a u Dalmaciji je, uz prolazno više oblaka, lokalno pala kiša.

Puhao je umjeren, mjestimice i jak zapadni i jugozapadni vjetar, a na Jadranu i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu se kretala između 8 i 13, na Jadranu od 13 do 17 °C.

Danas je tako u Puli, Rijeci i Karlovcu u 16 sati izmjereno 13°C, u Daruvaru i Sisku 12°C, u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Pazinu 11°C, a u Krapini, Varaždinu, Osijeku i Ogulinu 10°C.

I sutra sunčano, ali ipak nešto hladnije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra se očekuje promjenljivo vrijeme sa sunčanim razdobljima, a ponegdje i s kišom, vjerojatnijom u gorskim područjima i Dalmaciji, javlja DHMZ.

Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Vjetar na kopnu bit će uglavnom slab, a na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -1 do 3, na Jadranu od 7 do 11, a najviša dnevna između 5 i 10 na kopnu te od 9 do 14 °C na obali i otocima.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara