Nestala četiri izraelska vojnika s napadnutog vojnog broda, Hezbollah napao i civilni brod

Nestala četiri izraelska vojnika s napadnutog vojnog broda, Hezbollah napao i civilni brod
IZRAELSKA vojska intenzivno traga za četiri vojnika koji su nestali s broda ratne mornarice koji je Hezbollah pogodio s dvije rakete na pučini ispred Beiruta.

List Haaretz navodi da je brod napadnut bespilotnom letjelicom koja je nosila eksploziv, što izraelsko Ministarstvo obrane zasad ne potvrđuje. Ukoliko je točna tvrdnja izraelskog lista, to bi bio prvi put da se Hezbollah koristi takvom metodom u napadu na izraelske ciljeve. Takav način napada posebno zabrinjava Izraelce, jer letjelica neopaženo prolazi pored radara. Hezbollah je inače već koristio bespilotne letjelice u izviđanjima sjevernog Izraela.

Glasnogovornica Ministarstva obrane navela je kako je Hezbollah projektilima napao i izraelski civilni brod, ali da nije bilo žrtava. Pojedinosti o tom napadu, kao i o mjestu gdje se dogodio, nisu navedene.

Demantirane su vijesti da je ratni brod otegljen natrag u Izrael, a službena izjava glasi kako brod djeluje "na određenoj razini", nakon što je na njemu ugašena vatra i sanirana šteta.

Izraelske snage nastavile u noći s petak na subotu napadati južna predgrađa Beiruta u kojima se nalazi sjedište Hezbollaha i njegovog vođe Hassana Nasrallaha. Al Manar, televizija koju kontrolira Hezbollah objavila je da je zgrada u kojoj Nasrallah živi pogođena, ali da su on i njegova obitelj na sigurnom.

CNN je objavio da su se iz područja gdje je stožer Hezbollaha i njegova radio postaja, čule tri jake eksplozije.

Izrael nastavlja napade na prometnu infrastrukturu u Libanonu, a na udaru se sinoć našla autocesta između Beiruta i Damaska, glavnog grada Sirije. Kao odgovor na te napade, Hezbollah je odgovorio granatiranjem šest gradova u sjevernom Izraelu, pri čemu su Kiryat Shmona zasuli baražnom vatrom iz raketnih lansera "Kaćuša". Izraelska Vlada je poručil građanima da izbjegavaju opasna područja, ali im nije naredila odlazak u skoloništa.

Libanonski izvori navode da su u izraelskim napadima u posljednja dva dana poginule najmanje 63 osobe, od čega dva vojnika, dok je 167 osoba ranjeno.

Izrael tvrdi da je u napadima Hezbollaha poginulo osam vojnika i četiri civila, dok je više od 100 Izraelaca ranjeno u napadima.

Z.A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara