Nestali britanski milijunaš pobio svoju obitelj zbog dugova?

Nestali britanski milijunaš pobio svoju obitelj zbog dugova?

FOTOGRAFIJA koju je objavio lokalni list Shropshire Star prikazuje obitelj milijunaša Chrisa Fostera dan prije njihovog nestanka i podmetnutog požara na luksuznom imanju u britanskom selu Shropshire. Chris, Jillian i Kirstie bili su u ponedjeljak na roštilju kod prijatelja i opušteni, s osmijehom na licu, pozirali su za obiteljsku fotografiju.

>Čitava obitelj britanskog milijunaša nestala, a velebno imanje pretvoreno u pepeo

Što se s njima dogodilo dan kasnije, policija još uvijek ne zna. No, sve više se doznaje o negativnom poslovanju Fosterove tvrtke Ulva Ltd. Britanski Mirror piše kako su se pojavile sumnje da je 50-godišnji otac Christopher ubojica i piroman koji je uništio imanje.

"Postoji jaka sumnja da se radi o obiteljskom incidentu u kojemu je jedan od članova smaknuo drugo dvoje, prije nego što je masakrirao životinje i počinio samoubojstvo", kazao je Mirroru izvor iz policije.

Psi ubijeni pa bačeni u vatru?

Naime, oko kuće su pronađeni leševi tri konja Fosterovih, a dvije kućice za pse su zatečene prazne. Oko kuće uočeni su tragovi krvi pa policija sumnja da su psi ubijeni, a zatim bačeni u vatru. Vila još uvijek nije detaljno pregledana, jer je opasno ući u nju zbog oštećenja nastalih požarom.

"Kirsty je luda za konjima, kao i Jill. One su punile taj posjed životinjama", kazao je medijima Roger Doley, brat nestale Jillian Foster. "Policija neće moći ući u kuću danima, a čekanje me ubija", zabrinut je Doley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica navodnih Fosterovih iznuđivača oslobođena

"Znamo da je imao problema s novcem zbog sadašnje gospodarske klime", dodaje policajac. Naime, 2006. godine likvidirana je Fosterova tvrtka Ulva Limited koja se bavi izradom izolacija za naftne pogone. Foster je završio i na sudu, ali ne na optuženičkoj klupi - sudilo se dvojici muškaraca koje se teretilo da su od njega ucjenom pokušali izvući sto tisuća funti. Obojica su oslobođena.

U prilog teoriji o ubojstvu i samoubojstvu zbog dugova ide i izjava "insajdera" iz krugova vatrogasaca, koji je otkrio novinarima da su vrata i prozori iznutra bili zaglavljeni kako bi, pretpostavlja, vatrogasci teže stigli do plamena.

Moguće je da je upotrijebljeno vatreno oružje

"Postoje znakovi koji upućuju da je pucano iz vatrenog oružja. Strahujemo da ćemo ispod sveg tog karboniziranog krša pronaći ostatke triju trupala", kaže izvor iz krugova vatrogasaca.

"Doduše, znamo da si je stvorio neprijatelje u poslovnim kontaktima, tako da ne isključujemo ni mogućnost napada izvana", kazao je Mirroru drugi policijski izvor. I dalje se očekuje da će snimka nadzorne kamere dati odgovore na pitanje što se stvarno dogodilo u luksuznoj vili.

A.B.
Foto: Shropshirestar.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara