NETANYAHUOV NESLAVAN POSJET LONDONU

Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw i njegov izraelski kolega Benjamin Netanyahu na sastanku u petak toliko su se razišli u svojim stajalištima o Bliskom istoku da su otkazali novinsku konferenciji kako bi izjegli diplomatski skandal, objavio je u subotu Financial Times.

List je objavio da je novinska konferencija otkazana nakon što se dvojica dužnosnika nisu složili oko ´onoga što bi trebalo poduzeti kako bi se oživio mirovni proces´, a nisu željeli izazvati diplomatski skandal.

Povrh toga, Daily Telegraph objavio je da se britanski premijer Tony Blair odbio sastati s Netanyahuom.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova medijska izvješća nije željelo komentirati. Ukazalo je samo na činjenicu da su se dvojica dužnosnika nakon sastanka zajedno fotografirali.

Sastanak Netanyahua i Strawa održan je nekoliko tjedana prije sastanka britanskog premijera Tonyja Blaira s Amramom Mitznom, vođom izraelske oporbene Laburističke stranke i njezinim kandidatom za premijera na izborima 28. siječnja.

Netanyahu je u London doputovao nedugo nakon što je odbacio Blairov prijedlog da se u Londonu u siječnju održi konferencija o palestinskim reformama, smatrajući da bi to bilo beskorisno sve dok Palestince predstavlja Jaser Arafat.

Britaniju je kritizirao i zbog nedavna posjeta sirijskog predsjednika Bashara al-Assada Londonu, čime je, tvrdi Netanyahu, odaslana poruka da se ´terorizam isplati´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara