Neum: Dva člana predsjedništva BiH posjetili američki ratni brod

DVOJICA članova državnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić i Borislav Paravac posjetili su u subotu ratni brod Nicholas američke šeste flote koji je nekoliko dana usidren kod Neuma.

To je prvi put u bosanskohercegovačkoj povijesti da jedan američki ratni brod pristane uz obalu te zemlje koja izlaz na more ima kod općine Neum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na brodu Nicholas bošnjački i srpski član Predsjedništva Tihić i Paravac dočekani su uz vojne počasti a intonirana je bosanskohercegovačka i američka himna. Predsjedavajući Predsjedništva dr. Dragan Čović istodobno se nalazi u Sjedinjenim državama gdje će u ponedjeljak, 29. rujna govoriti na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Nakon svečane ceremonije dočeka admiral Gregory Johnsonom, glavni zapovjednik NATO snaga za Južnu Europu i zapovjednik broda kapetan Robert Swallow ručali su s dvojicom članova državnog Predsjedništva BiH.

Kako je objavljeno iz službe za informiranje Predsjedništva ratni brod Nicholas se nalazi u rutinskom posjetu BiH s ciljem da na simboličan način označi početak nove faze vojne suradnje između Sjedinjenih država i BiH, ali i kao potpora za iskazano opredjeljenje da provede ključne reforme u društvu i tako osigura uvjete za priključenje euroatlantskim integracijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara