NEVEN JURICA RAZGOVARAO SA SLOVAČKIM KOLEGOM JANOM FIGELOM

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku slovačkog parlamenta Jan Figel doputovao je u četvrtak u službeni posjet Hrvatskoj na poziv predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku Nevena Jurice, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću. L

Jurica je tijekom sastanka s Figelom istaknuo da Slovačka i Hrvatska dijele iste vanjskopolitičke ciljeve, te kako Zagreb nakon dobivanja pozitivnog avisa Europske komisije očekuje još intenzivniju bilateralnu suradnju s Bratislavom u europskoj budućnosti, stoji u priopćenju. Jurica je iskoristio prigodu da svom kolegi čestita na ulasku Slovačke u NATO i Europsku uniju.

Kako se dalje navodi, Jurica je izrazio nadu da će Slovačka pružiti podršku i hrvatskoj kandidaturi za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a 2007. godine, te da će podržati Hrvatsku kao kandidata u idućem krugu proširenja NATO-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenivši dosadašnju suradnju Slovačke i Hrvatske vrlo dobrom, Figel je čestitao hrvatskim parlamentarcima na dobivanju pozitivnog avisa Europske komisije. Proširenje Europske unije u svibnju ove godine, smatra Figel, otvorit će put i za Hrvatsku koju Slovačka neminovno vidi u Europi, te joj je voljna pružiti pomoć i savjet u procesu priključenja. On je rekao da je Hrvatska na dobrom putu i izrazio je uvjerenje da će to potvrditi i Europsko vijeće u lipnju ove godine, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/kga ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara