Neven Mimica sa Svobodom o ulasku u EU

PREDSJEDNIK Saborskog odbora za europske integracije Neven Mimica primio je u utorak u radni posjet izaslanstvo Odbora za europske poslove Zastupničkog doma češkog parlamenta, priopćila je Saborska služba za odnose s javnošću.

Hrvatski i češki dužnosnici razgovarali su o suradnji dvaju odbora, osobito u vezi sa skorim pregovorima za ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU).

Češka je spremna savjetima iz vlastita iskustva pomoći Hrvatskoj, to više što Hrvatska ima značajnu ulogu u procesu stabilizacije jugoistočne Europe, istaknuo je Pavel Svoboda, voditelj češkoga izaslanstva

Hrvatska treba udovoljiti svim kriterijima - političkim, ekonomskim i zakonodavnim za ulazak u EU, a budući da je većina zadataka izvršena, ostaje samo jačanje konkurentnosti na međunarodnom tržištu, dodao je Svoboda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetio je da je Europsko vijeće odredilo datum početka pregovora za 2005. i procijenio da bi Hrvatska mogla završiti pregovore do kraja 2007., a u EU ući 2008. ili 2009. godine.

Neven Mimica naglasio je da su Hrvatskoj posebno bitna češka iskustva u osmišljavanju komunikacijskog procesa za ulazak u Europsku uniju, stoji u priopćenju Saborske službe za odnose s javnošću.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara