Nevladine organizacije: Policija je kriva za smrt Ksenije Pajčin

Tekst: I.Ka.
Foto: Blic

CENTAR za socijalni rad u Beogradu i nevladine organizacije za ženska prava diljem Srbije optužili su policiju da je kriva za smrt Ksenije Pajčin, piše Press.

Centar i NVO tvrde da je prema zakonu policija morala Filipu Kapisodi odrediti pritvor nakon prvog fizičkog napada na Pajčin te su trebali zabraniti prilazak pjevačici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada svi bliski prijatelji i susjedi po novinama pričaju da su znali koliko je njihova veza bila opsesivna, a nitko to nije prijavio. S druge strane, policija je vrlo površno odradila svoj dio posla u noći kada su susjedi prijavili tučnjavu u Ksenijinu stanu. Bez obzira na to što ona nije optužila Filipa za nasilje kada je došla policija, tijela su trebala procijeniti da se radi o visokorizičnoj situaciji. Po Kaznenom zakonu, za razvaljena vrata na Ksenijinu stanu trebala je Filipu biti napisana prekršajna prijava", kazala je predsjednica Udruženja žena Snježana Jakovljević.

Iste primjedbe na nemarnost prijatelja i policije imaju i u Centru za socijalni rad. Iz MUP-a poručuju da nije bilo osnova za privođenje Filipa Kapisode kada su 14. ožujka u 22 sata stanari pozvali policiju zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Intervenirali smo u stanu u kome je živjela Ksenija Pajčin, a nakon razgovora s njom i Filipom, Prekršajnom sudu podnesen je zahtjev za prekršajni postupak. Nakon ove intervencije više nije bilo poziva stanara. Također, u prethodnom periodu nije bilo prijava stanara ove zgrade zbog narušavanja reda i mira u stanu pjevačice. Ni Ksenija Pajčin niti bilo tko iz njene obitelji nije prijavio nasilje u obitelji", kazali su iz MUP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara