Nevrijeme poharalo Hrvatsku

JUČER je u večernjim satima Hrvatsku zahvatilo snažno nevrijeme. Padala je tuča, vjetar je čupao drveće, a munje su izazivale požare.

Nešto iza 20.30 sati olujno nevrijeme praćeno tučom zahvatilo je područje Krapinsko-zagorske županije, posebno općine Bedekovčina i Marija Bistrica. Olujna bujica prijetila je stambenim objektima, a tuča, srušeno drveće i dijelovi krovišta koje je vjetar srušio oštetili su više automobila. U Bedekovčini je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Kako javlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Vatrogasci lokalnih DVD-ova saniraju posljedice nevremena - uklanjaju drveća sa prometnica i ispumpavaju vodu iz podruma, a ekipe HEP-a uklanjaju kvarove i oštećenja na mreži. Zastoja u prometu nije bilo.

Tuča blokirala autocestu A1

Nešto prije 21 sat olujno nevrijeme praćeno tučom zahvatilo je i područje uz autocestu A1, na dionici od Bosiljeva prema Ogulinu. Neki vozači su zaustavili automobile ispod nadvožnjaka, kako bi ih zaštitili od tuče, i time su zatvorili sve tri trake autoceste.

Nakon dolaska policijskih ophodnji promet je reguliran i uspostavljen. Za vrijeme nevremena, na nekoliko automobila tuča je oštetila vjetrobranska stakla.

Voda poplavila podrume, polomljena stabla oštetila električne vodove

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 20 sati je olujno nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom zahvatilo područje Slavonskog Broda i prigradskih naselja. Pala je veća količina kiše zbog čega je poplavljeno nekoliko podruma, a vjetar je rušio stabla na električne vodove i prometnice. Protugradna obrana ispalila je pedesetak raketa u oblake s tučom.

Istovremeno je olujno nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom zahvatilo i područje Pleternice i Požege. Tuče nije bilo, a olujni vjetar lomio je grane drveća koje su padale na prometnice i električne vodove tako da je bilo povremenih prekida u opskrbi električnom energijom.
Obilna kiša poplavila je nekoliko podruma, ali nije nanijela značajniju štetu.

Munje izazvale požare

Oko 21.20 sati olujno nevrijeme praćeno kišom, grmljavinom i udarima munje zahvatilo je i područje Splitsko-dalmatinske županije. Udari munje prouzročili su nekoliko manjih požara na planini Kozjak i Kaštel Sućurcu. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Split, požari se nisu proširili.

Oko 21.30 sati nevrijeme praćeno kišom, grmljavinom i udarima munje zahvatilo je i područje Dubrovačko-neretvanske županije. Udari munje prouzročili su nekoliko manjih požara u blizini Stona.

I.M.
Foto: Marko Kukoč (RTL Vijesti)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara