Nevrijeme zahvatilo više hrvatskih županija

NEVRIJEME praćeno kišom i vjetrom u večernjim je satima zahvatilo više županija, posebice Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Varaždinsku, a uz oštećenje mosta u Starom Grabovcu, nekim građanima poplavljeni su podrumi, dok su poneki ostali bez struje i telefona, priopćio je Državni centar 112.

U pola sata jakog nevremena u Sisačko-moslavačkoj županiji  oštećen je most u Starom Grabovcu na županijskoj cesti Novska Okučani jer je bujica iz šume nosila drveće i granje.

Zbog velikog naleta vode u lošem je stanju i željeznička pruga na istoj dionici (Novska-Okučani), no promet nije prekinut ali se odvija uz ograničenje brzine. Mnogi podrumi, dvorišni objekti, te polja su poplavljeni, posebice u Starom Grabovcu.

U Karlovcu su od 20,30 do 20,50 sati zbog veće količine padalina poplavljeni podrumi, a vatrogasci su na terenu. Nekoliko manjih naselja u okolici grada bila su kraće vrijeme bez struje. U prometu nije bilo zastoja, iako na cestama mjestimice još ima vode.

U Varaždinskoj županiji večeras je oko 19,30 sati nevrijeme, praćeno kišom, vjetrom i grmljavinom zahvatilo područje Ludbrega. Oko 19,40 sati nestalo je struje radi udara groma, a neki korisnici ostali su i bez telefonskih linija.

Čitava Istra ostala bez struje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog kvara na transformatoru u plominskoj termoelektrani večeras je između 18 i 18,50 sati cijela Istra ostala bez struje.

Oko 19 sati stanje se na 110-kilovoltnom dalekovodu popravilo pa se opskrba strujom Istre postupno normalizira, izvijestio je glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić.

U Županijskom centru za obavješćivanje kažu da se uzroci kvara na transformatoru još utvrđuju.

Napajanje strujom nije bilo odmah moguće preko drugog transformatora jer je i on bio preopterećen, kažu u Centru za obavješćivanje.  

Istrani su struju ponovno dobili tek kad se drugi transformator u plominskoj termoelektrani potpuno uključio u električnu mrežu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara