New York: Dodijeljene nagrade za broadwayske predstave

Mujzikl "Monty Python's Spamalot", utemeljen na popularnoj britanskoj komediji "Monty Python i Sveti Gral", osvojio je četiri nagrade Outer Critics Circlea u nedjelju među kojima i nagradu za najbolji broadwayski mjuzikl.

Drama "Doubt" Johna Patricka Shanleya o sumnjama jedne opatice vezanim za župnika proglašena je najboljom broadwayskom dramom. Ta je drama dobila i tri nagrade organizacija novinara i kritičara izvan New Yorka.

Nagrade za najbolju glumicu i glumca dobili su Cherry Jones iz "Doubt" za ulogu sumnjičave opatice i Bryan F. O'Byrne koji glumi svećenika. Redatelj ove drame također je dobio nagradu kao najbolji redatelj.

Norberto Leo Butz koji igra osuđenika u "Dirty Rotten Scoundrels" osvojio je nagradu za najboljeg glumca u mjuziklu. Victoria Clarke je najbolja glumica u mjuziklu a nagrađena je za ulogu u "Light in the Piazza".

Nagrađen je i redatelj "Spamalota" Mike Nichols i to kao najbolji u kategoriji mjuzikla, a i sporedna glumica u toj predstavi Sara Ramirez i kostimograf Tima Hatleya.

(Hina) xbis ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara