Newyorški odbor za zaštitu novinara zabrinut prijetnjom Dragi Hedlu

NEWYORŠKI Odbor za zaštitu novinara (CPJ) izrazio je u četvrtak zabrinutost anonimnom prijetnjom smrću hrvatskom novinaru Dragi Hedlu i pozvao vlasti da poduzmu mjere protiv odgovornih.

"Pozivamo vlasti u Hrvatskoj da budu uporni u istrazi i progonu odgovornih za prijetnju našem kolegi Dragi Hedlu", rekla je direktorica CPJ-a Ann Cooper u priopćenju.

Hedl, urednik Feral Tribunea, rekao je u srijedu da je primio pismo u kojem se u tekstu napravljenom od slova isječenih iz novina njemu i njegovom izvoru prijeti smrću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feral Tribune je povezao prijetnju s člankom koji je objavio u srpnju o bivšem hrvatskom vojniku Krunoslavu Fehiru koji je priznao da je pomagao u otmici, mučenju i ubijanju srpskih civila u Osijeku 1991-92, navodi CPJ.

"Snošenje odgovornosti za ovakvu vrst zlostavljanja je važno jer se novinari u Hrvatskoj nastavljaju suočavati s prijetnjama kao odmazdom za njihovo izvještavanje", rekla je Cooper.

CPJ je neovisna, neprofitna organizacija koja promiče slobodu medija u svijetu i bavi se zaštitom novinara u obavljanju njihova posla.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara