Nezadovoljni glasovanjem o smjeni Žužula oporbeni zastupnici bojkotirali sjednice odbora

OPORBENI zastupnici danas nisu sudjelovali u radu saborskih odbora tvrdeći da nije riječ o bojkotu, već spontanoj reakciji i nezadovoljstvu ponašanjem HDZ-a kod prošlotjednog glasovanja o oporbenom zahtjevu da se smijeni ministar Miomir Žužul.

"Riječ je o spontanoj reakciji oporbe da ne dođe na odbore, a to se vuče još od petka, kao rezultat nezadovoljstva oporbe HDZ-ovim lažiranjem kvoruma", izjavio je novinarima u Saboru čelnik SDP-a Ivica Račan.

Najavio je da će oporba na poslijepodnevnoj sjednici proširenog saborskog Predsjedništva pred vladajući HDZ postaviti minimalne zahtjeve kojima će uvjetovati nastavak parlamentarnog rada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Račan nije htio novinarima pojasniti o kakvim se zahtjevima radi, rekavši samo da će ih o tome izvijestiti nakon sjednice Predsjedništva.

Zbog nedolaska oporbenih zastupnika svoje su sjednice zbog nedostatka kovoruma odgodili Odbori za zakonodavstvo, te rad, socijalnu skrb i zdravstvo, a oporbenjaka nije bilo ni na odborima za prostorno uređenje, gospodarstvo i financije.

Oporbeni zastupnici nazočili su jedino sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koja je još uvijek u tijeku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara