Nezavisni dragovoljci hrvatski: HTV nas ignorira

UDRUGA Nezavisni dragovoljci hrvatski ocijenila je danas da je braniteljska populacija medijski ignorirana, najavivši da će prosvjedovati pred zgradom Hrvatske televizije jer o njima izvješćuje samo kad je riječ o slučajevima, poput samoubojstva branitelja.

Predsjednica Udruge Slavica Hruškar najavila je na konferenciji za novinare u Zagrebu da će prosvjedovati do Božića, jer je HTV javna televizija koja bi trebala štititi interese sudionika Domovinskog rata na temelju saborske Deklaracije o Domovinskom ratu.

Međutim, kazala je kako HTV ne prati rad ni njihove ni drugih braniteljskih udruga, a medijima smo, dodala je, zanimljivi samo kad se tko od branitelja ubije ili stavi na glavu kapu s ustaškim obilježjima, ili napravi nekakav sličan izgred.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O nama braniteljima ne piše se kad nešto dobro učinimo, nego o onom što stvara negativno sliku u javnosti o nama. Branitelji koji nemaju status stradalnika danas su bez ikakvih prava i najvećim su dijelom socijalni slučajevi, iako javnost ima sliku o nama da smo korisnici nekih prava i povlastica", ocijenila je Hruškar.

Rekla je kako su u pismu ravnatelja HRT-a Mirka Galića pitali zašto se ne prate njihove tiskovne konferencije, istaknuvši da do sada nisu dobili nikakav odgovor.

Razumijemo privatne medije i komercijalne televizije, ali smatramo da bi javna televizija trebala više pratiti rad braniteljskih udruga i pozitivne primjere njihova djelovanja, istaknula je predsjednica Udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski Slavica Hruškar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara