Nezavisni hrvatski seljaci: Za kravlje ludilo kriva je uvozna politika

NEZAVISNI hrvatski seljaci danas su za potvrđenu sumnju na pojavu kravljeg ludila u Hrvatskoj okrivili uvoznu politiku.

"Ključni trenutak u cijelom slučaju je podatak da je zaražena krava u stvari došla iz uvoza, tj, da su joj baka i mama porijeklom iz Austrije", navode u današnjem priopćenju Nezavisni hrvatski seljaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također ističu da se prema svim trenutno poznatim podatcima, "krava nije razboljela od prehrane na hrvatskoj seljačkoj farmi već vjerojatno od nasljeđenog faktora".

"Zbog toga Nezavisni hrvatski seljaci upozoravaju na apsurdnost hrvatske poljoprivredne politike koja potiče uvoznu stoku, a ne svoju domaću. Na takav način se guši hrvatska domaća proizvodnja, a potiče se uvozna politika jer se dobra domaća stoka kolje, a izvana se uvozi poticana stoka loše kvalitete koja na kraju završava na tanjurima naših građana".

Iza svega stoji uvozni mesarski lobby, koji na taj način imaju privilegiran položaj da dobivaju državni poticaj na uvoznu stoku, ocjenjuje NHS i ističe da pritom domaći kapaciteti stoje neiskorišteni, a domaći stočari vode svakodnevni rat sa plasmanom svoje robe, stoji u priopćenju Nezavisnih hrvatskih seljaka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara