Nezavisni sindikat Slobodne Dalmacije podupire Josipa Jovića

NEZAVISNI sindikat Slobodne Dalmacije izrazio je danas potporu svojem članu, novinaru Josipu Joviću, koji je pozvan na razgovor s istražiteljima Haaškog suda u svojstvu osumnjičenika.

Nastavak sumnjičenja i optuživanja hrvatskih novinara smatramo pritiskom na medijske slobode i uskraćivanje javnosti koja ima pravo na cjelovitu i objektivnu informaciju, kaže se u priopćenju sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Cijeli demokratski svijet ovih dana odaje priznanje potvrđivanju identiteta tajnog agenta znanog kao Duboko grlo, glasovitom izvoru informacija dvojici novinara koji su svojim tekstovima srušili američkog predsjednika, a pred haški sud dovode se novinari zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka koji je nedugo postao hrvatskim predsjednikom".

Jović je u prosincu 2000. godine, dok je bio glavni urednik Slobodne Dalmacije, u interesu javnosti objavio iskaz i identitet zaštićenog svjedoka, koji je prije objavljivanja sadržaja svojeg svjedočenja u Haagu izjavljivao kako nema ništa protiv da se transkripti objave, stoji u priopćenju.

Sindikat se pita "kome je u Haagu u interesu ušutkivanje hrvatskih novinara i dokle sežu granice uplitanja u slobodu medija i pravo javnosti na istinu", te očekuje da se svi hrvatski novinari, bez obzira na različitosti, solidariziraju i pomognu svojim kolegama na udaru haaških istražitelja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara