Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama zahtijeva 20 posto više plaće

NEZAVISNI sindikat zaposlenih u srednjim školama od Vlade zahtijeva da se plaće zaposlenih u srednjem školstvu u sljedeće tri godine povise za 20 posto, da se odredbe o normi vrate u granski kolektivni ugovor te da se povećaju ovlasti školskih odbora, kazao je danas predsjednik tog sindikata Andrija Puljević.

"Plaća zaposlenih u srednjim školama s visokom stručnom spremem i položenim stručnim ispitom trebala bi biti 20 posto viša od prosječne plaće u državi", rekao je Puljević na konferenciji za novinare.

Aneksom granskog kolektivnog ugovora određeno je da taj ugovor vrijedi do kraja ožujka ove godine, podsjetio je Puljević, dodavši da bi novi pregovori s Vladom trebali početi za 20-ak dana te da bi granski kolektivni ugovor trebao obuhvatiti sve zaposlenike u srednjem školstvu i učeničkim domovima.

Odgovorne u mjerodavnom ministarstvu pozvao je da prijedloge o novim (školskim i obrazovnim) projektima ne iznose u medijima i da tako ne zbunjuju javnost, nego da podastru konkretne programe i projekte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puljević je ocijenio da se na osnovi razgovora stječe dojam da bi ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac mogao pokrenuti hrvatsko školstvo.

U novom proračunu stavka za obrazovanje trebala bi biti znatno veća, rekao je Puljević. "Ako to ne bude učinjeno, smatrat ćemo da se u školstvu ipak provodi dnevna politika", rekao je.

(Hina) hšu ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara