Nije bilo zlostavljanja u Brezovici, djevojčica se sama ozlijedila?

Nije bilo zlostavljanja u Brezovici, djevojčica se sama ozlijedila?

INSPEKCIJA Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi navodno je utvrdila kako u slučaju ozlijeđene 10-godišnjakinje u Brezovici nije bilo zlostavljanja, već da se radi o samoozljeđivanju.

Naime, kako je doznao Večernji list radi se o preliminarnim i neslužbenim rezultatima istrage koja je završila danas poslijepodne.

Podsjetimo, 10-godišnja djevojčica dvaput je hospitalizirana u protekla tri tjedna u Klaićevoj bolnici gdje je utvrđeno kako je zadobila više udaraca po glavi, prsnom košu i nogama, te porezotinu na bradi koja je sašivena. Oba puta djelatnici Doma rekli su kako je djevojčica pala s kreveta. Socijalni radnici tvrde kako se radi o djevojčici koja je izrazito sklona samoozljeđivanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Doma Jelena Lončar rekla je jučer medijima kako se slaže s najavom ministra Milinovića o zatvaranju Doma ukoliko se optužbe o zlostavljanju pokažu istinitima. Dodala je da je bitno da javnost zna kako se radi o djevojčici s mentalnom retardacijom, jer su kod njih česta samoozljeđivanja i sklonost ka ozljeđivanju druge djece.

"Ne mogu špekulirati i reći je li bilo zlostavljanja od strane djelatnika ili nije. Važno mi je da se cjelovita istina otkrije što prije i čekam nalaz Ministarstva zdravstva za koji se nadam da će biti brzo gotov. Ukoliko se utvrdi bilo kakvo zlostavljanje, sasvim sigurno će svi oni koji si za to odgovorni biti primjereno sankcionirani i kažnjeni. Ako se radi doista o samoozljeđivanju, očekujem ispriku medija koji su već danas stigmatizirali dom u Brezovici kao ustanovu u kojoj se kontinuirano ponavljaju zlostavljanja i koji takve informacije kao gotovu stvar plasiraju u našu javnost", rekla je ravnateljica Lončar.

H.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara