NIJEMA PREDSTAVA POSTAVLJENA U NEW YORKU

Predstava bez dijaloga postavljena je u New Yorku, u znak sjećanja na nijeme filmove iz 1920ih, izvješćuje BBC ovih dana. L

?Silent Laughter? farsa je u kojoj jedini zvuk proizvodi orguljaš na sceni, koji prati radnje desetero izvođača. Po uzoru na tradiciju Charlieja Chaplina i drugih ?pred-zvučnih? filmova, povremeni tekstovi pojavljuju se na ploči iznad pozornice.

Predstava je premijerno prikazana u njujorškom kazalištu Lamb's Theatre proteklog tjedna. Napisali su je Billy Van Zandt i Jane Milmore, autori američkih televizijskih komedija ?Odjednom Susan? i ?Newhart?, koji ujedno i nastupaju. Pravu autentičnost postići će vampiri, klošari i detektivi, koji će se na pozornici pojaviti u ?veličanstvenom crno-bijelom?.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemi su se filmovi počeli snimati u kasnom 19. stoljeću i izrodili klasike kao što su ?Put na mjesec? iz 1902., vampirski film ?Nosferatu? iz 1922. i ?Metropolis? 1927. godine. Iste je godine film ?Pjevač džeza? postao prvim filmom sa zvukom i postigao komercijalni uspjeh, označivši početak kraja nijemog filma.

(Hina) xpgo ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara