Nijemci u strahu za vlastitu djecu: Tisuće svijeća za ubijenu Michelle iz Leipziga

SINOĆ se na komemoraciji za ubijenu osmogodišnju Michelle Stroisch iz Leipziga okupilo nekoliko stotina njenih sugrađana. Sa suzama u očima, prestrašeni za vlastitu djecu, ljudi su zapalili na tisuće svijeća za Michelle. Njeni prijatelji su ispred osnovne škole koju je djevojčica pohađala, ostavili brojne poruke, cvijeće i medvjediće.

"Osjećam se strašno. Imam troje djece i užasno se bojim za njih", rekla je Manuela Zabel za Reuters. Zabel je jedna od mnogobrojnih roditelja koji zbog posla ne mogu dolaziti po djecu nakon što im nastava završi, pa djeca kući moraju ići sama. Baš poput Michelle. "Za pedofile bi trebalo uvesti smrtnu kaznu. Staviti ih na električnu stolicu i riješiti ih se jednom zauvijek", dodala je Zabel.

Michelleini shrvani roditelji zatražili su psihološku pomoć. Njemačka policija je jučer objavila fotorobot zasad jedinog osumnjičenika za ubojstvo osmogodišnje Michelle. Za muškarcem traga više od 180 policajaca. Za bilo kakvu informaciju koja će dovesti do njegova uhićenja, ponuđena je nagrada od 10.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Michelle je nestala u ponedjeljak poslijepodne, na putu od škole do kuće. Posljednji put je viđena oko 14.30 sati. Za njom je tri dana tragalo više od 100 policijskih službenika, sa psima tragačima i helikopterima.Tijelo male Michelle je u četvrtak oko 12.30 sati pronašao slučajni prolaznik koji je šetao uz jezero, koje se nalazi svega 1,7 kilometara od njene obiteljske kuće. Tijelo je bilo okrenuto licem prema tlu. Polovica je ležala na obali, dok je polovica bila u vodi. Policija je utvrdila da je ubijena.

Njemačka javnost je u šoku, jer su se prisjetili slučaja malenog dječaka Mitje, također iz Leipziga, kojeg su otmičari silovali, a potom ubili.

I.M.
Foto: Bild.de

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara