Nissan povlači 540.000 vozila: Problemi s kočnicom i pokazivačem goriva

Nissan povlači 540.000 vozila: Problemi s kočnicom i pokazivačem goriva

Tekst: Z.J.
Foto: Nissan

NAKON što su u posljednjim tjednima Toyota i General Motors opozvali gotovo 10 milijuna vozila, treći najveći japanski proizvođač automobila Nissan donio je odluku o povlačenju gotovo 540 tisuća vozila zbog problema s kočnicom. Prema informacijama koje prenosi Bloomberg News, Nissan opoziva svoja vozila koja su uglavnom prodana u SAD-u, zbog provjere i popravka potencijalno neispravnih pedala kočnica i pokazivača goriva.

Glasnogovornik Nissanovog američkog sjedišta u Franklinu, Fred Standish je objavio da nije bilo prometnih nesreća ili nesretnih slučajeva koji se povezuju s ovom greškom, te da američki regulatori "nisu vršili pritisak" za povlačenje vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina od ukupnoga broja, gotovo 460.000 vozila je prodano u SAD-u, a ostali u drugim zemljama svijeta. Među opozvanim vozilima se nalaze pick-up vozila Titan, monovolumeni Quest i terenci Armada i Infiniti QX56, proizvedeni 2008-2010. godine. Na modelima Titan, Armada i QX56s, proizvedenim 2005-2008. godine će biti pregledan i pokazivač goriva, kao i na pick-up vozilima Frontier, te terencima Pathfinder i Xterra proizvedenima od siječnja do ožujka 2006., te od listopada 2007. do siječnja 2008.

Nakon najave opoziva, dionice Nissana su pale za 0,3 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara