Nisu prihvaćene ostavke predsjednika i člana Uprave Brodosplita

NA ZATVORENOJ sjednici Nadzornog odbora Brodosplita predsjednik Uprave Predrag Čudina i jedan član Uprave, čije ime nije objavljeno, ponudili su svoje ostavke, ali ih Nadzorni odbor nije prihvatio, priopćeno je večeras iz Brodosplita.

Razlozi za ostavke nisu navedeni, no, kako se neslužbeno doznaje od jednog člana Nadzornog odbora, riječ je o ostavkama iz moralnih razloga zbog požara u brodogradilištu koji je izbio prošloga petka.

U požaru je izgorio drveni dio navoza te električne i plinske instalacije ispod novogradnje 439 - aframax tankera za ruskog naručitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sama materijalna šteta, kako je ranije izvijestila Uprava Brodosplita, nije velika, jer izgrađeni dio broda nije pretrpio štetu. Brod je trebao biti porinut 27. lipnja, a isporučen potkraj studenoga ove godine. No, kako je do sada izgrađeno tek od 5 do 10 posto broda, a radovi su obustavljeni, s porinućem i isporukom će se sigurno kasniti što će brodogradilištu nanijeti dodatnu štetu. Ugovorena vrijednost broda iznosi 43,9 milijuna dolara.

Inače, istraga o uzroku požaru još traje, a pristup navozu nije dopušten nikome osim policiji i istražiteljima.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara