Nitko ne vjeruje u motive ubojstva Ivane Hodak

Tekst: Z.Jagodić
Foto: Index

UOČI sutrašnjeg početka suđenja beskućniku Mladenu Šlogaru za ubojstvo Ivane Hodak, njezini roditelji i prijatelji i dalje ne vjeruju u njegov iskaz o motivima za to ubojstvo. Optuženom 61-godišnjem Mladenu Šlogaru se sudi da je 6. listopada 2008. godine iz bezobzirne osvete hicima iz pištolja ubio 26-godišnju odvjetničku vježbenicu Ivanu Hodak.

Optužnica tvrdi da je Šlogar djevojku ubio iz osvete njezinom ocu, odvjetniku Zvonimiru Hodaku, jer mu prije četrnaest godina nije pomogao sačuvati posao u ŠRC Mladost, gdje je Hodak dolazio igrati tenis, prenosi Večernji list. Nakon gubljenja posla, Šlogar je bio primoran prodati stan i živjeti od tog novca, a naposljetku je živio u sjeniku u kojemu je imao samo nešto odjeće i pištolj.

Priča ne drži vodu

Roditelji ubijene Ivane, odvjetnik Zvonimir Hodak i bivša potpredsjednica Vlade Ljerke Mintas Hodak, i dalje ne vjeruju Šlogarovim iskazima te ustraju da će “oni ignorirati laži koje proizlaze iz tog iskaza”. Premda, ne iznose sumnje u policijski tijek istrage, roditelji stradale smatraju da je službena priča o ubojstvu neistinita.

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, Ivanin partner je izjavio da nema razloga sumnjati u policijski posao, ali i dalje nema odgovora na pitanje "Zašto je Šlogar ubio Ivanu?".

Ni Ivanina prijateljica Jelena Perčin ne vjeruje u motive ubojstva dodajući da nije srela osobu na cesti koja vjeruje u ponuđenu verziju ubojstva Ivane Hodak. Jelena je dodala da policijska priča "ne drži vodu", ali da je vjerojatno "od državnog interesa da se prava istina nikad ne sazna".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara