Nitko ne zna što je gradonačelnik Splita radio zadnjih godinu dana!

Foto: Jakov Prkić/Cropix

KERUM je danas predstavio izvješće o svom radu za drugu polovicu 2010. godine. Nije ništa posebno elaborirao, tek uputio vijećnike na pisani materijal. Očekivano, oporba ga je uhvatila odmah na nož.

Što je gradonačelnik Splita radio zadnjih godinu dana?

"Nema akata gradonačelnika, izvještaja o kapitalnim projektima, vrlo je to općenito napisano... U Gradu se radi malo toga, samo ono što je u interesu gradonačelnika", nabrajala je SDP-ova Aida Batarelo.  

"Ovo je skup pojedinačnih izvještaja o radu stručnih službi. Tako je bilo i zadnji put. Molim da se ovakve stvari ne događaju više. Stalno se ponavljaju neke fraze, kad se to izbaci, malo ostane. Postoji izreka, puno zuji, malo meda daje. Puno se obećavalo, malo napravilo...", kritizirao je HNS-ov Joško Dvornik.

Split je Kerum vratio u daleku prošlost...

"Lani je gradonačelnik rekao: "Puno samo radili, malo napravili", a ove godine ni to. Bit ću vrlo kratka. Želim mu se zahvaliti što je građanima pokazao da više nikad ne biraju onog tko je od grada napravio trgovinu, a Split vratio u daleku prošlost", kazala je HDZ-ova Sanja Bilač.

Na najgore slučajeve podsjetio je i njezin stranački kolega Mirko Ramljak. Zapadna obala, restoran Fani Horvat, nepotizam u gradskoj upravi, više od 60 novouposlenih... "Ni uz najbolju volju ne može se dati pozitivna ocjena", konstatirao je Ramljak.

"Ovo je inventura rada gradskih službi, a ne gradonačelnika. Biran je direktno, ovo bi morao biti personalizirani izvještaj što je gradonačelnik zapravo radio", predložio je Ivo Baldasar iz SDP-a.

Šef splitskog SDP-a Marin Jurjević zadržao je isti diskurs kao i ostatak oporbenih vijećnika, a predložio je Kerumu i malo više strpljenja sa medijima... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerum izvrijeđao Čačića

Gradonačelnik je ostao postojan. Ni slova nije zucnuo, dok su ga prozivali. A onda je uzeo riječ.

"Nadam se da sam pohvatao sve. Primjedbe su uvijek iste. Ja vama ne pašem. Ali izbore sam dobio ja, ne vi. Dvadeset godina ste upropaštavali ovaj narod, samo vam je bilo do vašeg sitnog interesa. Gradonačelnik je doveo mali broj, kompetentnih ljudi, koji nisu potkupljivi kao ovi prije što su bili", odbrusio im je Kerum. 

A onda se dohvatio HNS-ovaca i njihovog šefa Čačića, koji mu već duže ide na živce.

"Dvornik vrijeđa. To sa medom i zujanjem se može odnositi na njegovog šefa. Vi ste zujali 20 godina. Ja imam srce i dušu, a ne k'o vi. Što Čačić ne pogleda sebe u kakvoj je situaciji. Reći da državu vodi brod luđaka, sve govori kakav je on", upeo se Kerum braniti Jacu. Ambivalentan stav zadržao je i dok je pljuvao po dijelu HDZ-ovih vijećnika. 

"Puna je narodu kapa i SDP-a i HDZ-a, traže treću opciju..."

"Gospođa Bilač poručuje biračima sa autoritetom da ne glasaju kako žele. Stručnjak Ramljak, sređuje se prije nastupa, depilacija, i ostalo.... Nema pojma. Gojo je normalan, nije uništio HDZ kao vi i vaša kolegica...", s visoka je poručio Kerum Bilač i Ramljaku. Potom su i SDP-ovci došli na red. 

"Ja putujem malo, ali financiram samog sebe. Veliki projekti ne idu zbog vas iz oporbe. Kerum će ostaviti osobni pečat, koji spominje Jurjević, jer će napraviti sve što vi niste mogli ovih 20 godina. Strašno je raditi u ovom grotlu. Vas interesira samo destrukcija i nerazvoj Grada Splita. Ovaj gradonačelnik će riješiti i istočnu i zapadnu obalu, Stari plac, stanove za one koji ih nemaju..." zalaufao se Kerum. 

"Vidit ćemo na izborima što će narod reći. Puna je narodu kapa i HDZ-a i SDP-a, birači traže treću opciju. Toga je vas strah. Plašite se nezavisnih kandidata. Nije bitno hoće li biti Marko, Janko ili Kerum... Eto, sad sam vam sve reka. Ako imate još šta, pitajte" odverglao je Kerum u dahu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara